Чернівці: Депутати не здолали вето міського голови

Чернівці: Депутати не здолали вето міського голови

12.07.17 10:55 0 578
Чернівецька міська рада 11 липня не підтвердила своє рішення про задоволення петиції щодо надання дозволу ГО «Колоритна Буковина» на організацію виставок-ярмарків виробів майстрів хенд-мейду на вул. О. Кобилянської у суботу та неділю.

Проти надання такого дозволу виступили і майстри хенд-мейду, які вже традиційно кілька разів у рік проводять соціально-благодійний ярмарок «Чернівецький фортель». Вони вважають, що задоволення зазначеної петиції надає необґрунтовані переваги ГО «Колоритна Буковина», порушує їх права, погіршує туристичний статус пішохідної вулиці.

На підтримку петиції ГО «Колоритна Буковина» проголосувало 26 депутатів, чого недостатньо для подолання вето.

Водночас міська рада прийняла протокольне рішення про розробку положення, яке визначатиме порядок організації і проведення ярмарків виробів хенд-мейду у Чернівцях. Пропозиція депутата Андрія Брязкало про заборону проведення ярмарок хенд-мейду у Чернівцях до затвердження міською радою такого порядку не знайшла підтримки.

Наразі у Чернівцях з листопада 2014 року діє регуляторний акт «Про порядок проведення на території міста Чернівців виставково-ярмаркової діяльності», яким керуються підприємці, громадські інституції для організації і проведення ярмарків, у тому числі і з реалізації виробів хенд-мейду. Скарги щодо неправомірного застосування цього регуляторного акту до міської ради не надходили.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 14000 тернополян ...
Наступна новина: Чернігів: Владислав ...

КОМЕНТАРІ