За пів року прокурори вінничини вирішили 2,4 тисячі звернень громадян

За пів року прокурори вінничини вирішили 2,4 тисячі звернень громадян

12.07.17 09:12 0 530
Зменшення обсягу повноважень органів прокуратури та вжиті організаційні і практичні заходи, врегулювання порядку вирішення звернень у кримінальній та некримінальних сферах, активізація представницької діяльності, сприяли незначному зменшенню кількості звернень, які надійшли та розглянуті органами прокуратури Вінницької області упродовж першого півріччя 2017 року.

Основні чинники надходження звернень до органів прокуратури - необізнаність громадян щодо порядку захисту своїх конституційних прав і свобод, безвідповідальне ставлення до людських проблем посадових осіб органів державної влади та контролю, неспроможність системи безоплатної правової допомоги забезпечити надання якісної правової допомоги усім бажаючим, відсутність систематичного відомчого контролю за належним забезпеченням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях тощо.

За відсутності передбачених законом повноважень щодо розгляду певного кола питань, порушених у зверненнях, упродовж поточного року з майже 4 тис звернень, які надійшли до органів прокуратури Вінницької області, більше тисячі (1219), або кожне третє із розглянутих, що складає 31%, у 5-денний термін переслано за належністю відповідному органу чи посадовій особі.

Із вирішених 2,4 тис звернень задоволено - 44, що є свідченням забезпечення їх якісного, своєчасного та об’єктивного вирішення, реального поновлення порушених прав та основним критерієм ефективності роботи прокурорів з розгляду та вирішення звернень.

Звернення мали різний характер. В більшості випадків скарги надходили з питань неналежного стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях та представництва інтересів держави в суді.

Упродовж поточного року можливістю подати звернення за допомогою телефонного зв’язку скористалося 26 громадян, на електронну адресу - 34.

За результатами розгляду 160 звернень внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Упродовж 2017 року прокурорами органів прокуратури Вінницької області забезпечено право майже 2,9 тис громадян на особистий прийом, особисто керівниками прокуратур прийнято 194 особи. Крім того, керівництвом прокуратури області щомісячно здійснюється прийоми громадян за місцем праці та проживання громадян та запроваджено практику прийому осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі, зокрема, організовано 18 виїзних прийомів керівництвом прокуратури області за місцем праці і проживання громадян та 9 виїздів до установ виконання покарань.

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень

і запитів прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Міська рада ...

КОМЕНТАРІ