На Тернопіллі закінчилися масштабні навчання загону територіальної оборони Чортківського району

На Тернопіллі закінчилися масштабні навчання загону територіальної оборони Чортківського району

12.07.17 13:46 0 601
Завершилися військові навчання територіальної оборони Чортківського району. З цієї нагоди відбулося загальне шикування загону тероборони та відзначення кращих резервістів грамотами, подяками, цінними подарунками та грошовими нагородами. Нагороди також отримали від вищого командування особи, які долучилися до організації та навчання загону територіальної оборони Чортківського району.

У практичних навчаннях допомагали військовослужбовці, які пройшли горнило війни на Сході та в Афганістані. А також інструктори, медики та колеги з Литви.

Із закінченням навчань військовозобов'язаних привітали голова райдержадміністрації Михайло Сташків, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик, міський голова Володимир Шматько та запрошені гості.

«Належна підготовка до захисту рідної землі від ворога має відповідати вимогам сьогодення. Важливо розвивати не лише фізичні навики — спритність, витривалість та силу, а й здатність до логічного мислення та оперативність реагування. Чим більше ми будемо озброєні різноманітними знаннями та вміннями, тим легше нам буде протистояти противнику», — наголосив Юрій Юрик.

Довідково

Навчання проходили у декілька етапів: спершу військовозобов'язані вивчали організацію контрольно-пропускного пункту (блокпосту); стрільби із автомата; розбирання-збірка автомата та методику прицілювання; надання першої медичної допомоги в умовах бойових дій; розвідувальну, інженерну, саперну підготовку та інші види навчань. У ході занять військовозобов'язані отримали високу індивідуальну та професійну підготовку.

Навчання відбувалися на території колишньої військової частини (Чортківський військовий аеродром) та на Чортківському стрільбищі. Пункт постійної дислокації - смт. Заводське, де організовано проживання і харчування. За період навчань військовозобов'язаним виплачено добові. При цьому за призваними військовозобов'язаними на весь період зборів зберігалося місце роботи, займана посада та заробітна плата.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ