Степан Барна: Там,де відповідальні аграрії – успішне село (відео,фото)

Степан Барна: Там,де відповідальні аграрії – успішне село (відео,фото)

12.07.17 14:56 0 630
Завдяки внутрішнім інвесторам, таким як сільськогосподарське підприємство «Україна», маємо приклади не лише створення робочих місць і забезпечення людей роботою, а й покращення та розвиток інфраструктури села за рахунок податків, які воно сплачує. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, перебуваючи на ТОВ «Україна» у селі Скорики Підволочиського району.

За його словами дане підприємство є одним із прикладів успішного господарювання у Тернопільській області. Велике значення, при цьому, має й те, що на підприємстві турбуються про працівників, адже середня заробітна плата там складає понад 8 тисяч гривень.

«Попри те, що на підприємстві працюють більше 400 осіб, залежно від видів роботи тут можна отримувати як, наприклад, отримує механізатор, 68 тисяч гривень у місяць. А це означає, що він мотивований викластися й показати добру роботу. З іншого ж боку маємо приклади багатовекторності господарства, починаючи від сільськогосподарського спектру, який охоплює поля, виробництво зерна, закінчуючи садівництвом, тваринництвом. А це якраз є прикладом успішного комплексу, котрий дає можливість говорити про успішне село, успішний район і успішну Тернопільщину», – наголосив Степан Барна.

Водночас, як він зауважив, говорячи про ТОВ «Україна», неможливо оминути Скориківську об'єднану територіальну громаду у якій воно знаходиться. Адже завдяки тому, що на підприємстві створюють робочі місця, платять легально заробітну плату, 60% від ПДФО залишається у бюджеті громади. Те ж стосується і відсоткової ставки за оренду землі. А вона на сільськогосподарському підприємстві складає близько 10%, що є також одним із найкращих показників у Тернопільській області.

«Саме тому за рахунок усіх цих факторів об'єднані села мають кошти, які можуть спрямувати на ремонт доріг, шкіл, амбулаторій, створення центрів безпеки, а також на проведення заходів з енергоефективності. Й, зокрема, те, що за минулий рік підприємство сплатило чималу суму податків, є прикладом того, що його директор – не тільки успішний господарник, але й добросовісний громадянин, який турбується і про своє господарство, і про громаду», – підкреслив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Выбор аксессуаров для ...

КОМЕНТАРІ