Навіщо потрібні стабілізатори напруги?

Навіщо потрібні стабілізатори напруги?

13.07.17 03:04 0 1586

Технічний прогрес і безліч електричного обладнання роблять життя простішим. Наше життя вже складно уявити без освітлення, холодильника, пральної машини, телевізора або комп'ютера. На сьогоднішній день розподільні електромережі на стільки перевантажені, що вже не витримують таку велику кількість побутової техніки. Це призводить до перевантажень мережі і відповідно перепадів напруги, і як наслідок поломки дорогих побутових приладів. Уникнути проблем неякісного електроживлення завжди допоможуть стабілізатори змінної напруги. До речі, придбати даний прилад можна в інтернет-магазині stab.expert.

Сам по собі стабілізатор напруги - це електронний пристрій, який підтримує напругу на певному рівні, в незалежності від напруги, яка подається з електромережі (на вході), від 130 до 270 Вольт. У разі якщо напруга виходить за вказаний діапазон, стабілізатор відключає навантаження. Напруга на навантаження подається лише тоді, коли вона нормалізується в електромережі. Всі стабілізатори напруги поділяються на:
промислові;
і побутові.

Відповідно до державних норм, якість відхилення напруги для споживачів не повинно перевищувати + 10 / -15 % від 220В. Постійні перепади напруги в 2 рази скорочують термін служби електрообладнання або навіть стають причиною їх виходу з ладу. Вирішити всі перераховані вище проблеми допоможе саме стабілізатор напруги.

Вибираючи даний прилад, в першу чергу, потрібно вирішити яким чином будуть захищатися електроприлади - індивідуально, або все обладнання в цілому. Обов'язково необхідно визначити потужність цих приладів. Стабілізатор напруги працює безперервно, це автоматичний пристрій, який не вимагає постійної уваги і догляду.

Сьогодні неможливо уявити квартиру, в якій немає телевізора, холодильника, пральної машини і ще маси інших приладів. Надійний захист при неякісній електроенергії можуть забезпечити тільки побутові стабілізатори напруги.

Питання безпеки домашнього обладнання особливо гостро стоїть в приватному секторі і багатоповерхових будинках. Електропроводка і підстанції в таких районах просто фізично не в змозі забезпечити стабільну напругу в мережі. І в даному випадку побутові стабілізатори напруги - це те обладнання, яке просто життєво необхідно жителям таких будинків. Широко поширені випадки виходу з ладу приладів, які були підключені до мережі не через стабілізатор напруги.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Дезинсекция: Что это такое?
Наступна новина: 6 музичних груп,за якими ...

КОМЕНТАРІ