6 музичних груп,за якими потрібно стежити

6 музичних груп,за якими потрібно стежити

13.07.17 12:51 0 1572

українська музика

Спостерігаючи за підйомом нової української музики, редакція порталу http://notatky.com.ua вибрала шість молодих груп, за якими варто стежити особливо уважно.

5 Vymir

Інді-рок група 5 Vymir - це зразковий приклад того, якою може бути молода українська група: стильна, принципова, та яка постійно щось шукає. 5 Vymir - це четверо романтично налаштованих хлопців з Києва, старшому з яких - 25, а молодшому тільки виповнилося 20. У хлопців дивовижна історія: кістяк групи, троє музикантів - вокаліст і гітарист Костя Почтар, вокаліст та клавішник Вадим Лазарєв і бас-гітарист Роман Гаркавенко - грають разом з 12 років. Спочатку репетирували в рідній школі, в підвалах, в спортивних залах, а перші концерти давали прямо на Хрещатику. Сьогодні у хлопців новий шлях: вони грають запам'ятовуваний і дуже романтичний, ніжний брит-поп і британську за своєю стилістикою музику. Вони зворушливо міксують з романтичними текстами гарною українською мовою. 5 Vymir - це незвичайна група: у них, наприклад, відразу два соліста, що для української групи рідкість. Хлопці кажуть: "Так склалося відразу, і ми не хочемо нічого міняти, хоча на концертах публіка іноді плутається, на кого з двох солістів дивитися і хто головний". Група не йде втурованим шляхом - замість цього пише свої правила.

The Elephants

Це двоє 17-річних хлопців з Сум, які пишуть меланхолійну музику, співають англійською, немов це їх рідна мова, і працюють над своїм дебютним альбомом, продюсувати який взявся не хто-небудь, а найуспішніший електронний саундпродюсер в Україні - Євген Філатов (The Maneken). Саме на його лейблі VIDLIK в травні вийде альбом The Elephants, яких напевно чекає великий успіх - тільки демо-запис їх треку зібрав в інтернеті більш 30 тисяч прослуховувань.

Brunettes Shoot Blondes

Їхати в цьому році на Sziget, найголовніший європейський музичний фестиваль, варто не тільки для того, щоб послухати Ріанну і SIA, але ще і для того, щоб підтримати молоду українську групу Brunettes Shoot Blondes, яка виступить там 12 серпня. Команда однозначно - це музичне відкриття цього року, одна з найстильніших, цільних і якісно звучащих інді-груп в Україні. Як не парадоксально, музиканти з Кривого Рогу спочатку стали помітні в Європі, а потім на батьківщині. Рік тому вони зняли незвичайне відео на пісню Knock Knock, підірвали Youtube, зібравши там 8 мільйонів переглядів, стали фіналістами Berlin Music Video Awards, про них написали Rolling Stone і Billboard, і музиканти почали активно їздити за європейськими фестивалями. В Україні про Brunettes Shoot Blondes широка аудиторія заговорила взимку цього року, після того, як хлопці стали фіналістами нацонального відбору "Євробачення". Особливість групи (крім відмінної музики) - тонкий стиль і смак.

The Erised

На їхні концерти ходить вся музична тусовка: Джамала і її продюсер Ігор Тарнопольський, «Бумбокс», Мілош Єліч з «Океану Ельзи» і The Hardkiss. Це цінний комплімент, адже така дружна підтримка молодої групи з боку знаючих професіоналів - це велика рідкість. Хоча, у випадку з The Erised «молода група», умовне поняття: так, фронтвумен, харків'янка Соня Сухорукова співає більше п'яти років, а останні два роки працює в Москві над сольним поп-проектом Sonya; Олександр Люлякін - один з найвідоміших барабанщиків України, грає в групі «Бумбокс»; клавішник Ніл Тарасов і гітарист Ігор Кириленко - це добре відомий в Києві електронний дует Hidden Element, Кириленко також грає в проекті LOBODA; Данило Марін - популярний діджей і саунд-продюсер. The Erised звучить як світова група - це якісний електропоп з відмінним вокалом, потужними гітарами, барабанами і модною електронікою. У The Erised є мета - вийти на світовий ринок, саме тому, до речі, всі їхні пісні - англійською мовою. Перші кроки вже зроблені - в минулому році хлопці уклали контракт з популярним британським лейблом, і в цьому році готують дебютний альбом, а також європейський тур.

Vivienne Mort

"Мурашки по шкірі та радість від новой української музики", - так про творчість групи Vivienne Mort каже Святослав Вакарчук. Лідер "Океану Ельзи" підібрав точний епітет: Vivienne Mort - це витончений рок з нальотом фолку, і від незвичайного голосу і філософських і романтичних текстів солістки Даніели Заюшкіної по тілу дійсно біжать мурашки. Самобутня Заюшкіна - випускниця училища імені Глієра, диригент за освітою, пише музику з 10 років, грала в театрі, і тому, напевно, концерти Vivienne Mort нагадують вистави, а сама Даніела любить яскраві аксесуари, незвичайні головні убори і макіяж. Vivienne Mort існують більше п'яти років і встигли записати кілька альбомів, а в березні на лейблі Enjoy, який видає Джамалу, KATYA, Bahroma, а раніше працював з ONUKA, виходить їх новий альбом Rosa. Даніела Заюшкіна створює самобутню і концепутальную музику: так, в новому альбомі звучить орган, який група записала вночі в костелі.

The Dark Wood

Дует The Dark Wood - це зовсім свіже відкриття в українській електронній музиці. Про них заговорили в 2015 році, коли музиканти випустили відмінний ремікс на пісню Івана Дорна "Танець пінгвіна". "Нам нецікаво робити однотипні релізи", - сміливо говорять музиканти, ді-джей Ігор Smailov і саунд-продюсер, ведучий радіо Аристократи Ярослав Zipmiх. - Для нас важливо бути не схожими на інших артистів. Ми шукаємо свій звук, спираючись на ембієнт і IDM-класику 90-х на кшталт The Orb, Aphex Twin, Boards of Canada". Несхожість The Dark Wood виражається не тільки в тому, що перший трек вони випустили на німецькому лейблі Traum Schallplatten, а й в тому, що вони зняли один з найстильніших українських кліпів цього року. Відео на трек Orpheus - це переосмислення давньогрецького міфу про аргонавта, перенесений в сучасний Київ: ще ніколи дніпровські острови не виглядали так загадково, як в цьому відео.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Навіщо потрібні ...
Наступна новина: Адвокат: Когда и кому он ...

КОМЕНТАРІ