У Рівненській області здолбунівська місцева прокуратура стала на захист інтересів держави у земельній сфері

У Рівненській області здолбунівська місцева прокуратура стала на захист інтересів держави у земельній сфері

14.07.17 08:05 0 581
В ході опрацювання договорів оренди земельних ділянок, укладених на території Здолбунівського району, Здолбунівською місцевою прокуратурою встановлено, що в червні 2016 року закінчився договір оренди земельної ділянки водного фонду площею 3,22 га, укладений між Здолбунівською районною державною адміністрацією та фермерським господарством.

Разом з тим, після закінчення строку дії договору оренди, орендарем не здійснено жодних заходів щодо поновлення відповідного договору або повернення спірної земельної ділянки у власність держави.

Внаслідок протиправних дій фермерського господарства, органи влади позбавлені можливості передати її у користування іншим особам, внаслідок чого порушуються як економічні інтереси держави, так і інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходить.

У зв'язку з цим Здолбунівською місцевою прокуратурою скеровано до Господарського суду Рівненської області позовну заяву про зобов'язання орендаря повернути до земель державної власності земельну ділянку водного фонду площею 3,22 га.

За матеріалами Здолбунівської місцевої прокуратури

Джерело: http://zdolbunivprok.rv.ua Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура через суд ...
Наступна новина: План спортивно-масових ...

КОМЕНТАРІ