Пішохідні переходи врівень з бордюрами з`являться і в Чернігові

Пішохідні переходи врівень з бордюрами з`являться і в Чернігові

14.07.17 12:34 0 580
Ці переходи виконуватимуть відразу дві функції, власне пішохідного переходу, а ще «лежачого поліцейського». В порівнянні з звичайними «зебрами», нові конструкції значно безпечніші як для пішоходів, так і для водіїв.

«Над рівнем дороги такі пішохідні переходи підвищуватимуться до рівня бордюрів. Водіям в будь-якому випадку доведеться зменшувати швидкість перед «зеброю». Та, водночас, такий обмежувач швидкості на дорозі автомобіль перетинатиме значно комфортніше, адже підвищення матиме значну ширину», - пояснив Ярослав Куц, начальник управління житлово-комунального господарства.

Окрім того, пішохідний перехід передбачають оснастити спеціальним освітленням, що діє в нічний час. Це стане додатковим фактором, що підвищуватиме безпечність пішоходів на дорозі.

Пропозицію зі встановлення подібних переходів надали активісти велоруху в Чернігові. Їх ідея отримала підтримку міського керівництва.

Слід зазначити, що підвищені переходи підходять для встановлення не на всіх дорогах. У першу чергу, їх розташовують на ділянках з нерегульованим рухом, біля шкіл, рекреаційних та туристичних зон, а також в місцях підвищеної небезпеки.

У Чернігові наразі планують встановити два підвищені пішохідні переходи: по вул. Гетьмана Полуботка – від школи № 3 до скверу та по вул. Шевченка – від скверу до вул. Серьожнікова.

Обладнання підвищених пішохідних переходів є частиною проекту капітального ремонту дорожнього покриття вул. Шевченка та вул. Гетьмана Полуботка. Місця розташування переходів нової конструкції обрані не випадково – як зазначалося, поряд освітній заклад, а також міський сквер, що наразі реконструюється.

Навіть у Києві подібних конструкцій не більше 20.

На фото зображені саме столичні переходи. Подібні вже скоро мають з`явитися і в Чернігові.

Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині викрито ...

КОМЕНТАРІ