В Житомирській області хто має пільги при вступі до вищих навчальних закладів

В Житомирській області хто має пільги при вступі до вищих навчальних закладів

14.07.17 13:53 0 532
12 липня розпочалася вступна кампанія до ВНЗ.

Держава обіцяє пільги при вступі до вишів учасникам Антитерористичної операції, дітям загиблих в АТО.

Зокрема, учасники АТО при вступі можуть обирати – складати іспит чи вступати за результатами ЗНО. Також при вступі для них діє так звана квота-1, яка забезпечує право на навчання за державний кошт.

«Учасники АТО так само будуть мати право безоплатного проживання у гуртожитках, і ми ретельно намагатимемося, щоб всі ветерани АТО, учасники бойових дій, якщо вони бажають продовжувати освіту і склали вступні іспити, мали можливість навчатися на місцях державного замовлення», – пообіцяла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Спеціальні умови діють для дітей учасників АТО, зокрема, на першочергове зарахування до ВНЗ та переведення на бюджетне місце навчання.

«Для цього вони мають вступити на контракт, і коли для цього буде можливість, вони можуть перевестися на бюджет. Натомість діти загиблих в АТО мають беззаперечне право на місце за рахунок державного замовлення. Їхнє завдання – лише вступити до ВНЗ, тобто успішно здати ЗНО. Якщо вони вступають навіть на контрактну форму навчання, ми обов'язково забезпечуємо їх місцем державного замовлення», – пояснила Лілія Гриневич.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині завдяки ...
Наступна новина: В Тернополі опитування щодо ...

КОМЕНТАРІ