На Тернопіллі у Теребовлі відкрили нове,сучасно обладнане пологове відділення (фото,відео)

На Тернопіллі у Теребовлі відкрили нове,сучасно обладнане пологове відділення (фото,відео)

14.07.17 11:06 0 569
Відтепер жителі Теребовлі можуть бути спокійні за своїх майбутніх малюків, адже народжуватимуться вони у чудових та комфортних умовах, які вдалося створити для них у новому пологовому відділенні, відкритому на базі Теребовлянської центральної комунальної районної лікарні.

Так, за кошти медичної субвенції, за кошти, виділенні із районного бюджету, а також за благодійні внески у відділенні відремонтовано 18 палат, повністю замінені вікна і двері, забезпечене водовідведення та централізована подача кисню. Водночас, відділення оснащене сучасною медичною апаратурою, а саме: двома к'ювезами для виходжування новонароджених, апаратом для штучної вентиляції легень, пеленальними столиками з підігрівом, фотолампами, кардіомоніторами, кольпоскопами, УЗД-апаратом, інфузоматами та електронними вагами. Загалом лише на ремонт відділення було виділено понад мільйон гривень.

Участь в урочистому відкритті пологового взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна, керівництво міста Теребовля та Теребовлянського району, а також начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Богайчук.

Як наголосив під час вітального слова очільник області, головне завдання медичної реформи – це надання якісних медичних послуг. Саме тому реконструкція та відновлення лікарень, капітальний ремонт відділень дають нове життя медицині.

«Нині ми зробили все для того, щоб жителі Теребовлянщини мали можливість користуватися цими послугами, а відтак для того, щоб тут народжувалися сильні і здорові українці. Водночас, ми маємо зрозуміти, що наше завдання не закривати лікарні, а переоснащувати їх, як цього вимагає медична реформа. На наступний рік ми поставили собі за мету спрямувати кошти на енергоефективні заходи Теребовлянської районної лікарні. Гадаю, що також домовимося про співфінансування з органами місцевого самоврядування, з теребовлянською громадою, з районною радою і це дасть конкретний результат ще й в якості умов, у яких зможуть перебувати пацієнти у даній лікарні. Тому маю надію, що кроки, які ми робитимемо разом, будуть ефективними», – підкреслив Степан Барна.

При цьому, як додала завідуюча акушерсько-гінекологічним відділенням Теребовлянської ЦРЛ Валентина Назарчук, пологове відділення відремонтовано на базі зовсім іншого відділення. Тепер воно відповідає типовому проекту і сучасним вимогам. Поруч у корпусі знаходиться реанімаційне та хірургічне відділення, є також спільна операційна, що значно полегшить роботу медиків та в екстрених випадках допоможе зберегти життя і матерям, і немовлятам.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 2 млн грн вже ...
Наступна новина: Чернівці: Міський голова ...

КОМЕНТАРІ