Юрій Юрик: Сучасні події сформували нову державу,нову історію й нових Героїв

Юрій Юрик: Сучасні події сформували нову державу,нову історію й нових Героїв

14.07.17 10:03 0 574
У Зарваниці відбувся семінар для вчителів з міста Лисичанськ та прифронтових населених пунктів Луганської області «Соціальне служіння. Способи подолання агресії». До заходу долучився заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик.

Семінар, який тривав з 7 до 12 липня, організувала Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ спільно з відділом сім'ї та молоді Тернопільської ОДА. Учасники семінару обговорили питання ненасильницького спілкування та шляхів подолання агресії між людьми.

За словами Юрія Юрика, останні події в Україні продемонстрували як суспільство оновлюється під час великих масових народних виступів, коли люди об'єднуються і говорять про ті проблеми, які потребують негайного вирішення.

«Якщо проаналізувати соціально-економічні процеси в нашій області, то ми бачимо суттєві зміни в частині проведення системних реформ. Зокрема, великі зміни відбуваються завдяки реформі децентралізації. В області створено 36 об'єднаних територіальних громад, які практично самі приймають рішення як розвиватися та як формувати свій бюджет. Тому, з року в рік ми бачимо як ростуть бюджети територіальних громад. До власних бюджетів додаються також державні інвестиції, які зараз вкладаються в розвиток громад. Таким чином, торік в області було сформовано, спроектовано й реалізовано 350 об'єктів, з яких близько 40% – з галузі освіти, 35% – медичної галузі, будівництва очисних споруд», - підсумував Юрій Юрик.

Також він наголосив, що усі процеси, які відбуваються в країні, зокрема в плані реформ, піднімають загальний тонус суспільства. На його думку, сучасні події сформували нову державу, нову історію й нових Героїв, які об'єднують всю країну.

У рамках семінару учасники мали нагоду побувати у визначних місцях Тернопільщини та ознайомилися з її культурною спадщиною.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За місяць майже 5 тисяч ...
Наступна новина: Луцька місцева прокуратура ...

КОМЕНТАРІ