Голова Тернопільської ОДА зустрівся з представниками ОБСЄ

Голова Тернопільської ОДА зустрівся з представниками ОБСЄ

14.07.17 13:15 0 573
Очільник області Степан Барна зустрівся з представниками Івано-Франківського відділення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. На зустрічі також були присутні голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ігор Вонс та керівники кількох структурних підрозділів ОДА.

Зустріч з керівництвом Тернопільської області була пов'язана зі зміною керівника Івано-Франківського відділення СММ ОБСЄ. Тепер на цій посаді перебуває Девід Піге. На Тернопільщину він приїхав зі своїм колегою Денешем Декани. Принагідно, позаяк Івано-Франківське відділення має мандат роботи на території Івано-Франківської, Закарпатської та Тернопільської областей, представники ОБСЄ поцікавилися питаннями, пов'язаними з загальною безпекою в області, питаннями соціального захисту учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, а також обговорили політичну ситуацію та реформу децентралізації.

«Ми зацікавленні в реалізації спільних проектів із структурами ОБСЄ, які будуть спрямовані на захист територіальної цілісності і розвиток нашої держави. Тому ми готові та відкриті до співпраці, – зазначив під час зустрічі Степан Барна. – Заразом, хочу й подякувати організації з безпеки і співробітництва в Європі за підтримку територіальної цілісності нашої держави. Для нас принципово зробити все, щоб перемогти окупанта, який тимчасово знаходиться на території Донецької і Луганської областей та в Криму. Для нас він очевидний: це Російська Федерація. І те, що з Тернопільщини понад 90 бійців віддали свої життя на східному фронті, вимагає від нас відповідно чіткої позиції в питаннях оцінки ролі Російської Федерації у цій війні. Тому хотів би від вас також почути чітку позицію в процесі нашої співпраці й побачити максимальну об'єктивність при оцінці українсько-російської війни та окупації території України на Сході нашої держави».

У свою чергу представники ОБСЄ подякували очільнику області за теплий прийом та відверту розмову й висловили сподівання на довгу і злагоджену співпрацю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аграрії Тернопільщини ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ