За принципової позиції прокуратури Вінницької області рішення суду І інстанції про повернення навчальному закладу 22 га землі залишено без зімн

За принципової позиції прокуратури Вінницької області рішення суду І інстанції про повернення навчальному закладу 22 га землі залишено без зімн

14.07.17 09:29 0 504
Як повідомлялось раніше, рішенням Вінницького районного суду задоволено адміністративний позов заступника керівника Вінницької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації, державного навчального закладу м. Вінниці про скасування неправомірних рішень однієї з сільських рад Вінницького району, внаслідок яких з державної власності вибула земельна ділянка загальною площею майже 22 га, що перебувала в постійному користуванні професійного училища соціальної реабілітації.

Не погоджуючись з зазначеним судовим рішенням, відповідач – Якушинецька сільська рада звернулась з апеляційною скаргою до Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Послідовно відстоюючи правову позицію, прокуратура Вінницької області довела в суді апеляційної інстанції незаконність рішень сільської ради.

Ухвалою Вінницького апеляційного адміністративного суду 12.07.2017 залишено без змін рішення Вінницького районного суду, яким визнано протиправним та скасовано рішення сесій Якушинецької сільської ради відповідно до яких незаконно припинено право користування земельною ділянкою навчального закладу та розроблення технічної документації із землеустрою щодо її поділу.

Відтак, на підставі данного судового рішення навчальному закладу повернуто право користування земельною ділянкою загальною площею майже 22 га, вартістю 24 млн гривень, яке він зможе зареєструвати в установленому законодавством порядку та в подальшому використовувати її для потреб навчально-виховного процесу.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області 17 ...

КОМЕНТАРІ