На Волині викрито організовану злочинну групу,яка за сприяння корумпованих митників незаконно ввозила в Україну вживані авто.

На Волині викрито організовану злочинну групу,яка за сприяння корумпованих митників незаконно ввозила в Україну вживані авто.

14.07.17 12:37 0 621
Прокуратурою Волинської області спільно з Управлінням захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України у ході розслідування фактів протиправного ввезення на митну територію України транспортних засобів викрито організовану злочинну групу, члени якої впродовж 2016-2017 років, використовуючи спеціально створене фіктивне підприємство, за корупційного сприяння окремих посадовців митниці, незаконно, шляхом підроблення документів, у тому числі міжнародного зразка, ввезли в Україну понад 100 транспортних засобів стандарту Євро-4, які, у відповідності до чинного митного та іншого національного законодавства, не підлягали до імпорту.

Після ввезення зловмисники організували розмитнення цих транспортних засобів на підставі підроблених документів за стандартом Євро-5 та подальшу їх державну реєстрацію з метою відчуження третім особам та, як наслідок, заволодіння коштами потерпілих в особливо великих розмірах.

На даний час тривають санкціоновані судом обшуки, у ході яких вже виявлено документи з ознаками підроблення, печатки, комп'ютерну та іншу техніку, що є знаряддями й засобами вчинення злочинів.

Вирішується питання про затримання учасників злочинної групи.

Прес-служба прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі житель ...

КОМЕНТАРІ