У Тернопільській області облаштують цілісний комплекс для ознайомлення з історією УПА

У Тернопільській області облаштують цілісний комплекс для ознайомлення з історією УПА

14.07.17 13:35 0 532
У рамках проголошення 2017 року на Тернопільщині Роком Української Повстанської Армії, у селі Антонівці, що на Шумщині, планують реконструювати та облаштувати штаб УПА. Цілісний комплекс із відреставрованими криївкою, землянками, кухнею, конюшнею, а також із встановленням Алеї Героїв планують завершити до 14 жовтня, адже саме на цю дату припадає річниця створення УПА.

Власне, з цієї нагоди у Тернопільській обласній державній адміністрації провели засідання організаційного комітету, де обговорили вирішення господарських питань та творчу програму з нагоди відзначення в області 75-ої річниці створення Української Повстанської Армії.

Зокрема, як стало відомо під час наради, на території самого штабу планується провести такі роботи: впорядкувати літній клас, зробити вхід від штабного будинку до сцени, облаштувати сцену, побудувати конюшню, яка в перспективі буде використовуватися для проживання таборуючих та туристів. У планах також – встановлення Алеї Героїв із табличками загиблих повстанців.

При цьому, як зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, під головуванням якого відбувся організаційний комітет, відреконструюваний штаб в Антонівцях повинен стати музеєм і бути місцем проведення патріотичних заходів, а тому для цього всі роботи потрібно завершити максимально якісно та швидко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 14 тисяч осіб ...
Наступна новина: Чернівці: Ремонт дерев’яних ...

КОМЕНТАРІ