У Волинській області правоохоронці попереджають – за вирощування маку передбачено кримінальну відповідальність аж до 7 років позбавлення волі

У Волинській області правоохоронці попереджають – за вирощування маку передбачено кримінальну відповідальність аж до 7 років позбавлення волі

15.07.17 08:08 0 757
На Волині почастішали випадки виявлення на присадибних ділянках громадян рослин снотворного маку. Висаджуючи цю рослину, волиняни не завжди віддають собі відчит у тому, що за це передбачено адміністративну й навіть кримінальну відповідальність.

Так, у селі Гектари Горохівського району на присадибній ділянці 52-річної місцевої мешканки виявлено 1521 рослину маку. Пенсіонерка у селі Журавичі Ківерцівського району виростила 1210 таких рослин, її односельчанки – 970, 743 та 498.

У селі Завидів на Горохівщині працівники поліції виявили на присадибній ділянці 49-річної господині 581 рослину снотворного маку.

Вилучені рослини направлені на експертизу.

За усіма цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 310 КК України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Зауважимо, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин - караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1,7 тис. грн. до 8,5 тис. грн.) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

За незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин, згідно санкції ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено покарання у виді штрафу в розмірі від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 306 до 1700 грн.) з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Автоматизована система ...

КОМЕНТАРІ