Чернівці долучаться до участі в трирічній антикорупційній ініціативі ЄС

Чернівці долучаться до участі в трирічній антикорупційній ініціативі ЄС

15.07.17 09:08 0 805
Чернівецький міський голова Олексій Каспрук провів нараду з питань європейських підходів до антикорупційних дій, у роботі якої взяли участь керівник Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI) Ека Ткешелашвілі та представник штаб-квартири Європейського Союзу, експерт з питань правосуддя та внутрішніх справ Катя Ленцінг.

Керівник Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні ЕкаТкешелашвілі зауважила, що це буде наймасштабніша ініціативу з протидії корупції. Нова ініціатива розрахована на три роки, внесок Європейської комісії в її функціонування становить 14,5 млн євро, а також 1,34 млн євро – МЗС Данії.

Європейські експерти підкреслили, що метою антикорупційної ініціативи ЄС є посилення спроможності новостворених українських антикорупційних інституцій, а також зміцнення зовнішнього контролю за процесом реформ з боку Верховної Ради, громадянського суспільства і ЗМІ.

Ініціатива складається з трьох елементів, перший, з яких передбачає посилення антикорупційних органів у веденні розслідувань, здійсненні кримінальних переслідувань, в також покарання випадків корупції. В рамках даного компонента будуть доступні різні види підтримки, як експертної, так і ІТ-допомоги.

Другий компонент передбачає створення консультаційної ради міжнародних експертів, який буде сприяти зміцненню можливостей комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції ретельно досліджувати законодавство в сфері боротьби з корупцією та стежити за впровадженням реформи.

Третій елемент сприятиме залученню громадянського суспільства і ЗМІ в антикорупційну діяльність, особливо в регіонах, шляхом надання грантів.

Міський голова та європейські посадовці домовились про початок системної співпраці між Антикорупційною ініціативою ЄС та нашим містом.

«Наше місто вже має чималий досвід плідної та конструктивної роботи з європейськими фондами, урядовими та фінансовими інституціями, тому ми охоче приєднуємось до цієї ініціативи, допоможемо створити передбачений програмою спеціальний юніт, який згодом може бути інтегрований у структуру міської ради.» – зазначив Олексій Каспрук.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою Вінницької ...
Наступна новина: На Тернопіллі з 1 вересня ...

КОМЕНТАРІ