У прокуратурі Рівненської області визначено шляхи ефективності боротьби із незаконним видобутком бурштину

У прокуратурі Рівненської області визначено шляхи ефективності боротьби із незаконним видобутком бурштину

15.07.17 12:21 0 727
Незаконне використання надр – найгостріша проблема Рівненщини. Нелегальний бурштиновий промисел не тільки завдає велику екологічну шкоду довкіллю, а й втягує у цю діяльність значну кількість осіб, що викликає соціальну напругу між населенням.

З метою координації дій правоохоронних та контролюючих органів щодо вирішення цієї актуальної проблеми та ефективної протидії порушенням у сфері надрокористування, дане питання обговорено 13.07.2017 у прокуратурі Рівненської області на засіданні міжвідомчої робочої групи.

Захід відбувся під головуванням заступника прокурора Рівненської області Мирослава Пацкана за участі представників усіх силових відомств та органів державного контролю Рівненщини, працівників апарату прокуратури області, керівників місцевих прокуратур.

Згідно з інформацією, яку було озвучено, на даний час у провадженні територіальних органів поліції в Рівненській області перебуває 238 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину-сирцю (ст. 240 КК України), ще 186 кримінальних проваджень розслідується за фактами придбання, отримання, зберігання чи збуту «сонячного каміння», здобутого злочинним шляхом (ст. 198 КК України).

У вказаних провадженнях вилучено 1,2 тони бурштину, 104 мотопомпи та 39 одиниць транспортних засобів. Знешкоджено одне злочинне угруповання, яка займалося старательською діяльністю.

Учасниками міжвідомчої робочої групи зазначено, що нерідко нелегальний бурштиновидобуток супроводжується активною протидією з боку місцевих жителів, у зв'язку з чим перед присутніми постало нагальне питання – узгодити додаткові невідкладні заходи з метою стабілізації стану законності на цьому напрямі. Також більшої ефективності роботи на даному напрямі заступник прокурора області зажадав від керівників місцевих прокуратур та правоохоронних органів, зокрема, що стосується викриття організаторів незаконного видобутку та переміщення «сонячного каміння», скупників бурштину та осіб, які «кришують» старательську діяльність.

Усі учасники міжвідомчої робочої групи висловили пропозиції до плану дій та визначили конкретні шляхи подальшої роботи, необхідні для ефективної боротьби зі злочинами у сфері довкілля.

За підсумками обговорення актуальної проблеми визначено низку спільних узгоджених заходів задля активізації діяльності на зазначеному напрямі.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Правоохоронні органи ...

КОМЕНТАРІ