Правоохоронні органи Рівненщини посилюють боротьбу зі злочинами у лісовій сфері

Правоохоронні органи Рівненщини посилюють боротьбу зі злочинами у лісовій сфері

15.07.17 12:53 0 724
Про стан додержання вимог законодавства щодо охорони, використання, збереження лісових ресурсів йшлося на черговому засіданні міжвідомчої робочої групи під головуванням заступника прокурора Рівненської області Мирослава Пацкана.

У заході, який відбувся 13.07.2017, взяли участь представники усіх силових відомств та органів державного контролю Рівненщини, працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур.

За інформацією учасників робочої групи, на даний час у провадженні територіальних органів поліції перебуває близько 200 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами незаконної порубки лісу. Накладено арешт на транспортні засоби, вилучену лісодеревину об'ємом майже 1 тис кубометрів, фінансово-господарську документацію. Позитивною відзначено практику місцевих прокуратур щодо реалізації вилученої у кримінальних провадженнях лісової продукції з отриманням коштів в дохід держави.

Водночас, Мирослав Пацкан зауважив, що, незважаючи на певні досягнення, робота на цьому напрямі потребує суттєвої активізації. Адже наслідки знищення та розкрадання «зеленого» багатства в області продовжують вражати, а пов'язані з цим незаконні оборудки призводять до чималих втрат державного бюджету.

На переконання керівника міжвідомчої робочої групи, працівники лісових господарств дедалі частіше лише інформують постфактум про виявлені порушення, натомість рідше виявляють самих лісопорушників та запобігають нещадним рубкам дерев. Не надто оперативно надходить інформація про факти незаконної вирубки лісу й від інших контролюючих та правоохоронних органів. А такий стан справ аж ніяк не сприяє попередженню і розкриттю даних порушень, а тим паче – до скерування обвинувальних актів до суду.

Нерідко лісопродукція транспортується за підробленими документами, що є одним із шляхів реалізації незаконно зрубаної деревини, аналіз наявної інформації свідчить про організований та спланований характер порушень спільно із місцевим населенням, тому постало нагальне питання узгодити дії учасників міжвідомчої робочої групи, аби зберегти наші ліси.

Задля удосконалення шляхів вирішення наявних проблемних питань, зупинення незаконних вирубок лісового масиву, а також його незаконного експорту діяльність усіх служб зорієнтовано на реальну протидію з цими негативними явищами.

Врахувавши висловлені пропозиції, за підсумками засідання міжвідомчої робочої групи розроблені спільні заходи, спрямовані на попередження та ефективну протидію порушенням у сфері лісокористування, реального впливу на стан законності у регіоні.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ