У Рівненській області житель Острозького району найближчі 4 роки проведе за гратами

У Рівненській області житель Острозького району найближчі 4 роки проведе за гратами

15.07.17 10:38 0 633
Погодившись із позицією державного обвинувача, Острозьким районним судом визнано винним та засуджено до 4 років 4 місяців позбавлення волі 60-річного жителя Острозького району, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст.15 ч.2 ст. 185 КК України (незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна, вчинений повторно).

Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за умисні, в т.ч. корисливі злочини. Але висновків для себе не зробив, натомість знову вчинив кримінальне правопорушення, перебуваючи на іспитовому строці.

У суді доведено, що Володимир, знаходячись вранці 12 липня 2016 року в м.Острог, діючи повторно, з корисливих мотивів, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, проник через задні дверці до незамкненого автомобіля марки «Форд Транзит» та намагався викрасти із салону гроші в сумі 950 гривень. Однак, чоловік не вчинив всіх дій, які він вважав необхідними для доведення даного злочину до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки був виявлений на місці вчинення злочину власницею автівки та випадковими перехожими, якими і було припинено правопорушення.

В судовому засіданні як потерпіла, так і свідки дали свідчення, що Володимир просив його відпустити, а він поверне викрадені ним кошти. Та коли в цьому було відмовлено, то дістаючи викрадені гроші з-під своєї футболки, чоловік почав викидати їх додолу, говорячи при цьому, що ніхто не доведе його причетність до вчинення кримінального правопорушення.

Ні під час досудового розслідування, ні під час судового слідства Володимир не визнав своєї вини в інкримінованому йому злочині, не розкаявся, а навпаки – усіляко намагався уникнути відповідальності за вчинене, вигадуючи різні версії, які були спростовані в суді.

Не погодившись із вироком Острозького районного суду, Володимир оскаржив судове рішення. Проте апеляційним судом Рівненської області 11.07.2017 вирок суду першої інстанції залишено без змін, а апеляцію засудженого та його захисника без задоволення.

Тепер чоловік проведе за гратами найближчі 4 роки.

За матеріалами Здолбунівської місцевої прокуратури

Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ