Довідка про тимчасову непрацездатність 095 / у

Довідка про тимчасову непрацездатність 095 / у

16.07.17 12:54 0 7323

Медична довідка по формі 095 / у - є медичним документом, що підтверджує тимчасову непрацездатність особи по лікарським показаннями. Уніфікована форма 095 у переважно призначена для звільнення від відвідування освітніх установ і спортивних занять хворих школярів, дошкільнят, студентів та інших учнів. Бланк даної довідки може видаватися також і працюючим особам, в якості довідки про тимчасову непрацездатність працівника, коли з якихось причин не призначена видача лікарняних листів.

Медична довідка по формі 095 у дає пред'явнику право бути відсутнім на навчальних заняттях або роботі до 2 тижнів. При необхідності її можна продовжити до місяця за допомогою меддовідки 027.

Де отримати?

Справки, що підтверджують тимчасову непрацездатність громадян, можуть оформлятися лікарем-терапевтом або педіатром (дітям) безпосередно в поліклініці. Однак отримання медичного документа може зайняти досить багато часу через великі черги, тому простіше і швидше звернутися в комерційні медичні центри, наприклад, в Москві довідку 095 / у можна оформити тут: http://www.100spravok.com/zaklyuchenie-kek.html.

Вимоги

Довідка 095 / у, зразок якої встановлено федеральними нормативними актами, має особливі вимоги до заповнення. Будучи офіційним медичним документом, справка про тимчасову непрацездатність 095 / у, згідно з вимогами Міністерства охорони здоров'я РФ, повинна оформлятися на друкарському уніфікованому бланку.
У документі обов'язково повинні бути вказані:

  • порядковий номер і дата видачі;
  • персональні дані учня або працівника, його дата народження;
  • найменування навчальної організації або іншої установи, в яку довідка буде пред'явлена;
  • записаний в короткій формі діагноз пред'явника (при необхідності до форми 095 / у додається лікарська виписка, зроблена фахівцем з амбулаторної картки пацієнта, з докладним діагнозом).

У довідці ставиться дата звернення до фахівця і дата, з якої пред'явник бланка може приступити до навчання (занять фізкультурою, роботи). Коли період звільнення від навчання (роботи) більше 10-ти календарних днів, лікар-терапевт (педіатр) розбиває термін тимчасової непрацездатності пацієнта на рівні за часом проміжки і завіряє кожен такий часовий період своїм підписом.

Форма 095 / у, згідно з нормативними вимогами, завжди повинна завірятися 3 печатками:

  1. прямокутним відбитком медичного центру або іншої установи, де прописано повне найменування відповідного медустанови;
  2. круглою печаткою фахівця, який видав і підписав довідку;
  3. трикутним відбитком, що завіряє лікарняні листи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: «Земля в ілюмінаторі»: ...
Наступна новина: Сериал Мгла (The Mist)

КОМЕНТАРІ