В Тернополі сергій Надал взяв участь в Архиєрейській Божественній літургії у Зарваниці

В Тернополі сергій Надал взяв участь в Архиєрейській Божественній літургії у Зарваниці

17.07.17 15:42 0 692
З 14-16 липня проходила Всеукраїнська проща до Марійського духовного центру у Зарваниці, що на Тернопільщині. Архієрейську святу літургію очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Патріарх Святослав Шевчук. Участь у літургії взяли префект Конгрегації Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі, Архієпископ і Митрополит Іван Девчіч з Хорватії, Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк, єпископи, священики та інші представники духовенства.

Загалом у Зарваницю цього року прибуло близько 100 тисяч прочан. Серед присутніх був міський голова Сергій Надал.

«Цього року ми маємо особливу прощу до Зарваниці, яка присвячена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної Ікони Пресвятої Богородиці та 125-літтю з дня народження Патріарха Йосипа (Сліпого), - каже очільник Тернополя. - Українці моляться за єдність і цілісність України. І ця спільна молитва робить сильнішою Україну та кожного українця. Це особливо важливо зараз, коли відбувається наступ на традиційні християнські цінності. Збережемо нашу духовність — збережемо єдність і збудуємо сильну та заможну Україну».

Владика Василій Семенюк подякував міському голові Тернополя за допомогу в організації прощі.

«Хочу подякувати за допомогу в організації прощі, бо від нас усіх залежить, щоб проща пройшла на високому рівні. І ми приймаємо гостей з усіх областей України, зокрема є люди з Криму, з Луганська, Донбасу, приїхали прочани з Варшави, Німеччини, Франції. І так Матінка Божа збирає усіх людей, розсіяних по світу», - зазначив митрополит Василій Семенюк.

Глава УГКЦ Патріарх Святослав під час проповіді наголосив, що, святкуючи ювілей 150-річчя коронації цієї чудотворної ікони, ми відчуваємо, що тут кується перемога України.

«Ми приходимо сюди, аби каятися в наших гріхах, воскресати до Божого життя, вчитися жити справжнім християнським життям, прощати навіть ворогам. А це означає, що тут разом із Марією ми перемагаємо зло, диявола, який є первопричиною війни, горя, страждань і всього того, що завдає сліз, ран і крові українському народові», - додав він.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Миротворці Житомирщини ...
Наступна новина: Найпоширеніші поломки ...

КОМЕНТАРІ