Газ на авто: переваги і недоліки

Газ на авто: переваги і недоліки

17.07.17 14:05 0 867

 Titangas.com.uaЇздити на бензині - це звичайна справа. Але постійне зростання цін на цей нафтопродукт змушує задуматися про альтернативне паливо.

Поки електрокари повільно з'являються на нашому авторинку, небувалу популярність в країні завоювало газобалонне обладнання.

Експерти прогнозують, що через пару років на газі буде їздити кожен п'ятий автомобіль.

Які переваги та недоліки отримує переобладнаний транспортний засіб, і чи варто переводити машину на газ - давайте розбиратися разом.

Головні переваги газобалонної установки:

  1. Економічність. Переобладнання машини дозволяє вдвічі скоротити витрати на паливо;
  2. Робота двигуна стає більш плавною, тихою, адже пропан-бутанова суміш прогорає в циліндрах довше, навантаження на колінвал і циліндро-поршневу групу знижується;
  3. Збільшення ресурсу ДВС за рахунок зменшення навантаження на основні деталі мотора (клапани, свічки, поршні, гільзи). В результаті двигун може пропрацювати до 200,000 км довше;
  4. Зростає запас ходу, адже установка газобалонної апаратури не виключає використання бензину. Переведення машини на газ і навпаки відбувається автоматично: закінчилося одне паливо - в двигун відразу надходить інше. Так без дозаправки можна покрити в 2 рази більшу відстань, ніж раніше;
  5. Викид шкідливих речовин знижується в рази. Склад пропану і бутану чистіше бензину - в ньому практично немає сірки і свинцю. Екологічність ГБО оцінили не тільки в Європі, але і в Україні: власники машин з газовим обладнанням користуються державними пільгами.

Мінуси у газобалонного обладнання:

  1. Чимала вартість обладнання і пусконалагоджувальних робіт;
  2. В багажнику стане менше вільного місця (всього на «запаску»);
  3. Необхідність регулярних техоглядів (хоча цей мінус, можна розглядати і з позитивного боку: підвищується самодисципліна водія і авто завжди буде в порядку).

Чи варто ставити ГБО: Коли установка дійсно виправдана?

Якщо ви хочете економити, незважаючи на частоту поїздок на авто, то сміливо говоріть установці «Так». Переобладнати машину під газ вигідно:

  • Якщо автомобілем користуєтеся активно. Устаткування на автомобілі, який тижнями стоїть в гаражі, окупиться нешвидко;
  • Якщо ви не плануєте найближчі три роки міняти транспортний засіб;
  • Коли час гарантійного обслуговування вашого авто вже минув. Переобладнання анулює гарантійні зобов'язання виробника;
  • Коли двигун витрачає більше десяти літрів бензину на сотню кілометрів.

Висновки

Переобладнання машини на газ виправдане для тих, хто проїжджає щодня великі відстані і збирається користуватися цим авто наступні три роки. Довірте установку газобалонного обладнання професіоналам і відчуєте вигоду вже сьогодні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Тернополі відкрите ...
Наступна новина: На Тернопіллі перший день ...

КОМЕНТАРІ