Vacheron Constantin - перевага тонкості

Vacheron Constantin - перевага тонкості

18.07.17 02:07 0 731

У наш час надтонкі годинникових "машин" і годинникових "бодібілдерів", роздуваючихся від надлишку тестостерону, приємно несподівано виявити щось "справжнє", циферблат, простий і лаконічний, який відрізняється витонченістю і непідвладною часу елегантністю.

У спробі йти проти течії - або ж просто перебуваючи в авангарді індустрії, час покаже бренд "Вашерон Костянтин", який відроджує 1-ну з найбільш міцно вкоренившихся традицій своєї годинникової спадщини - ультратонкий механізм. До речі, на сайті http://time-expert.com.ua/52-vacheron-constantin ви можете придбати високоякісні репліки годинників даного бренду.

Якщо поглянути на історію цієї ТМ, то стає ясно, що вона завжди прагнула до "тонкості", вже в 19 столітті працюючи в цьому напрямку:

  • На початку ХХ століття женевська мануфактура із регулярністю била рекорди "тонкощі";
  • У 1911-му бренд представив 3 калібри висотою 0,282 см;
  • Через шість років він створив механізм висотою 0,225 см, за яким послідував другий, висотою 0,188 см;
  • А в 1931-му - механічний калібр ручного заводу неймовірною висотою лише в 0,094 см.

З усіх цих механізмів 1-ин, а саме - Calibre 1003, заввишки 0,164 см, діаметром 9 ліній (2,11 см), що складався з 117 елементів - набув статусу легенди завдяки своїй надійності. Розроблений в 1952 році, вже через 3 роки він стане частиною трьох годинників в круглому корпусі, які завдяки висоті 0,454 см побили усі рекорди того часу.

І сьогодні, "Вашерон Костянтин" знову звертається до прекрасного "Калібра 1003". Модифікований калібр придбав мости та пластину з 18-каратного золота і відзначений "Женевським клеймом" завдяки виключно високому рівню обробки. Сьогодні "Калібр 1003" пускає в хід модель "Хісторік Ультра-файн 1955". Висота водонепроникної на глибині до 30 м моделі, з задньою кришкою з сапфірового скла і титановим ободом, складає лише 0,41 см, що робить годинник найтоншою на сучасному ринку моделлю з ручним заведенням. Цей годинник, що вражає не тільки своєю тонкістю, а й простотою, чистотою і відчуттям невиліковної цінності, ознаменував повернення специфічного годинникового savoir-faire.

Гідне місце поруч з ним займає "Хісторік Ультра-файн 1968" - модель в квадратному корпусі, яка оснащена іншим ultra-тонким калібром - 1120. Цей автоматичний калібр, що був розроблений в 1966 році, при оригінальних розмірах (0,254 см у висоту та 2,8 см в діаметрі) сьогодні доповнений ротором виготовленим із золота і відзначений "Женевським клеймом". При цьому, в точності відтворюється модель 1968 року, але з деякими нововведеннями. Годинник отримав водонепроникність до 30 м, став навіть тоншим прототипу - 0,55 см в порівнянні з 0,652 см оригіналу.

Такі суворі канони з точки зору розміру виявилися більш ніж популярні, підтверджуючи в черговий раз найвищий рівень годинної майстерності Vacheron Constantin.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Пластиковые двери в доме
Наступна новина: В Закарпатській області за ...

КОМЕНТАРІ