Затирочні машини для роботи з бетоном

Затирочні машини для роботи з бетоном

19.07.17 14:08 0 939

Для якісної обробки бетонних покриттів великих площ застосовується спеціальна техніка. Функція роторних пристроїв - це практично ідеальне вирівнювання поверхонь. Вони доводять підлогу до необхідних стандартів, прибираючи нерівності. Затирочні машини для бетону - це головний інструмент виправлення всіх нерівностей. Процес вирівнювання поверхні відбувається набагато швидше, ніж роботи, що виконуються вручну, або іншою технікою. При роботі з бетоном вам також знадобиться нарізник швів.

Затирочні машини для бетону, ціна яких висока, недоцільно купувати для побутових робіт (до речі, в Україні його можна придбати на ukrsnab.com.ua). Найбільш вигідно використовувати цю техніку на великих площах.

Як використовувати затирочні машини для бетону? Який принцип їх роботи?

Принцип полягає у вирівнюванні поверхні шляхом обертання дисків або лопатей. При цьому тиск на поверхню і швидкість проходження вибираються в залежності від стану оброблюваної ділянки:

  • Видалення нерівностей. Після того як залиту бетоном ділянку ущільнять в справу включається роторний механізм, видаляючи великі нерівності. Роботи проводять за допомогою затирочного диска на невеликій швидкості. Через добу, давши обробленій поверхні, вистоятися, процедуру повторюють. Але на цей раз лопаті «трудяться» на граничних швидкостях. Ціна затирочної машини по бетону залежить від встановленого силового агрегату і діаметру диска;
  • Шліфування. Сюди входить безпосередньо сам процес шліфування і нанесення необхідного покриття. Роторні механізми застосовують для виправлення дефектів при укладанні цементно-піщаних покриттів.

Важливо! Для якісного і легкого управління необхідні балансування і відцентровка пристрою.

Види затирочних машин по бетону

В процесі обробки бетонних поверхонь можуть використовуватися три типи пристроїв:

  1. Із 1-им ротором;
  2. Двороторної комплектації;
  3. Апарат на електричній тязі.

Для чого використовують затирочні машини однороторного типу?

Такі машини працюють на великих і маленьких будівництвах. Характерно, що подібні роторні механізми укомплектовані диском, діаметр якого, коливається від 90 до 120 см. Силовий агрегат живиться бензиновою сумішшю. Останнім часом на ринку з'явилися однороторні агрегати з електродвигуном, що користуються певним попитом. Мобільність і автономність будівельного гвинтокрила дозволяє використовувати його в віддалених місцях.

Важливо! Будівельні гвинтокрили, що працюють на бензині, заборонено використовувати в приміщеннях. Для цього є спеціальна техніка, яка працює від електрики.

Двороторна затиральна машина для бетону

Цей клас роторних механізмів найчастіше можна зустріти на великих будмайданчиках. Модель оснащена двома лопатями, які обертаються за принципом гвинтокрила. Лопаті великого діаметру дозволяють обробляти значні площі. Двороторна затиральна машина повинна виконувати поставлені завдання тільки на тих майданчиках, які рекомендовані виробниками.

Затирочний роторний механізм типу «гвинтокрил», замінює бригаду будівельників, які можуть виконувати інші завдання. Дрібні нерівності можна з легкістю видалити кутовою шліфмашиною.

Техніка, керована оператором, може бути:

  • з низькою посадкою;
  • з високою посадкою;
  • керована за допомогою ручок;
  • яка управляється за допомогою джойстика;
  • роторний механізм з гідроприводом.

Техніка на електричному ходу

У погано провітрюваних приміщеннях, де відсутня система вентиляції, використовують техніку на електротязі, але вона може працювати тільки в місцях, де підведене електроживлення. Обсяг робіт, що виконується цією категорією будівельної техніки, значно нижчий, ніж у машин, які «живляться» бензином.

Висновок

Затираючи бетон, за допомогою спеціальної техніки, будівельники добиваються більш щільної поверхні. Це дозволяє говорити про високу якість покриття, яке може, служить довгий час. Особливість застосування техніки: роботи в обов'язковому порядку проводяться по сирому матеріалу до повного виконання поставлених завдань.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Торти на замовлення: ...

КОМЕНТАРІ