Андрій Рева: На Тернопільщині реально оживає соціальна сфера

Андрій Рева: На Тернопільщині реально оживає соціальна сфера

20.07.17 08:03 0 518
У рамках робочого візиту на Тернопільщину міністр соціальної політики України Андрій Рева разом із головою Тернопільської ОДА Степаном Барною оглянули Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, що на вул. Сахарова, 2.

Заклад після повної реконструкції, яка розпочалася у 2015 році, розрахований на обслуговування за рік 250 дітей повного курсу реабілітації. При цьому, на базі центру створено єдине в Україні Відділення реабілітації за місцем проживання. Напрями роботи закладу: психолого-педагогічна реабілітація, професійна і трудова реабілітація, соціальна та побутова реабілітація, робота з батьками.

Водночас, із закінченням одного проекту, у поточному 2017 році розпочато робочий проект «Реконструкція існуючих приміщень Тернопільського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів», що має на меті збільшити кількість дітей, які можуть отримувати допомогу та реабілітацію у даному центрі.

Як зазначив під час перебування у центрі міністр соціальної політики Андрій Рева, на Тернопільщині реально оживає соціальна сфера.

«Підсумок, який я можу зробити, відвідавши геріатричне відділення у Великих Дедеркалах Шумського району та обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів у Тернополі, – наша країна оживає. Йде будівництво, триває розвиток, і це вселяє надію, що все-таки усе в нас вийде, Україна буде успішною і ми обов'язково досягнемо всіх соціальних стандартів, які є у наших сусідів-європейців», – наголосив міністр.

У свою чергу, як зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, два останні роки обласна адміністрація працює в напрямку розвитку Тернопільського обласного центру соціальної реабілітації для дітей з обмеженими можливостями. «Цього року ми виділили ще 2,5 млн. грн. з обласного бюджету. Роботи тривають в напрямку розширення. Хочу відзначити, якщо минулого року за рік отримали послуги соціальної реабілітації 98 дітей з інвалідністю, то цього року за підсумками І півріччя – вже 76. І, відповідно, по мірі освоєння коштів, розширення площ, ремонтів у цьому приміщенні, ми будемо збільшувати кількість дітей, котрі будуть проходити тут реабілітацію», – підкреслив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ