Що таке барбершоп і хто такі барбери?

Що таке барбершоп і хто такі барбери?

20.07.17 02:17 0 1275

У пострадянських країнах мало хто знає, що таке барбершоп і хто такі барбери. Щоб дізнатися більше про те, хто ж ці люди і що це за заклади, ми пропонуємо зануритися в світ, де побажання чоловіків стають реальністю з допомогою справжніх професіоналів своєї справи.

Чоловіків давно не приваблювали салони краси, де обслуговують представників обох статей, нехай навіть в різних залах. Чоловікам до душі навіть не просто чоловіча перукарня ("мужская парикмахерская", "men's hairdressing salon"), а місце, де вони можуть приводити себе в порядок без цікавих жіночих очей і розмов.

Багато представників сильної статі хочуть відвідати саме barbershop, де можна не тільки змінити зовнішність, але і душевно поспілкуватися з однодумцями, випити хороший віскі та закурити сигару.

Трішки історії

Барбершоп отримав назву від латинського слова «barba», що в перекладі означає «борода». Це відмінна чоловіча риса, яка не асоціюється з жінками. У таких закладах панує чоловічий дух, жінок немає і серед відвідувачів, і серед майстрів (хоча сьогодні в деяких барбершопах є майстри-жінки, хоча це скоріше виключення).

Перукарня для чоловіків стала готельним осередком ще в 18 столітті в Європі, а потім і в Америці. Майстри поділилися на 2 категорії, одні працювали з жінками, інші - з чоловіками. У той же час вперше стала популярною послуга стрижки бороди.

У минулі часи в барбершопах проводили нескладні медичні маніпуляції - лікували зуби, дрібні порізи, ставили банки. Однак в середині 19 століття установи почали пропонувати лише перукарські послуги.

Заклади стали настільки популярними і відомими, що в кінці 19 століття в Огайо була заснована перша профспілка Барбера, а потім і в Нью-Йорку. В цей же час почали з'являтися перші перукарські школи, профіль яких був - чоловічі стрижки та укладки. З барбершопами стали активно співпрацювати фахівці в області хімії, анатомії та біології, розробляючи косметичні засоби для чоловіків. Адже у сильної половини людства по-іншому функціонують сальні залози, а волосся більш жорстке. Тому і продукція повинна бути з урахуванням таких особливостей.

У 70-х роках 20 століття попит на послуги барбершопів дещо вщух. Це було пов'язано з модою на довге волосся. Барбери не відразу підлаштувалися під модну тенденцію, і тому власники довгих шевелюр ходили в жіночі перукарні. Однак незабаром Барбери освоїли і цю нішу.

Барбершоп, як частина культури суспільства

Можна без перебільшення сказати, що барбершоп - це ціла культура. Для майстрів це більше, ніж робота, для них це стиль життя. Вони завжди раді підтримати розмову з відвідувачами, допомогти забезпечити їм комфортну атмосферу, ну і, звичайно ж, задовольнити їх побажання, пов'язані з перетворенням образу.

Для клієнтів візит в барбершоп - це цікаве проведення часу і можливість отримати корисні рекомендації від фахівців по догляду за собою. По суті - це чоловічий клуб, бути членом якого завжди почесно.

Які послуги пропонують барбершопи?

На сьогоднішній день, барбершопи пропонують наступний перелік послуг:

  • Чоловіча стрижка, в тому числі для дітей;
  • Корекція стрижки;
  • Укладка волосся;
  • Стрижка та укладка бороди;
  • Королівське гоління;
  • Маскування сивини;
  • Чоловічий манікюр;
  • Чоловічий педикюр;
  • Моделювання брів і бороди.

Незалежно від обраної послуги, відвідувачів чекає атмосфера чоловічого клубу, хороша випивка, сигари і спілкування з однодумцями.

Барбери пропонують чимало цікавих технік виконання послуг і багато ідей для створення образу. Вони завжди крокують в ногу з модними тенденціями, вдосконалюють техніки, при цьому, не забувають про класику.

Робота з волоссям, бровами і бородою вимагає особливого підходу, крім того, кожен чоловік має
індивідуальною зовнішністю, тому фахівці враховують форму обличчя, риси, статуру і стиль відвідувача. Адже те, що підійде одному, може зовсім не підійти іншому. Також в барбершопах успішно практикується стрижка за формою обличчя.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Найбільш затребувані ...
Наступна новина: На Вінниччині затримано та ...

КОМЕНТАРІ