Геленджик: Головні пам'ятки

Геленджик: Головні пам'ятки

21.07.17 11:37 0 1123

Літо - це час відпусток, які більшість людей звикли проводити на морі. Серед вітчизняних морських курортів варто виділити відпочинок в Геленджику - справжній перлині Чорного моря.

Геленджик - це добре відомий і улюблений багатьма росіянами морський курорт, який гостинно розкриває свої обійми мандрівникам вже ранньою весною. До речі, весна - відмінний час для відвідування природних пам'яток міста (від мальовничих краєвидів квітучої природи просто захоплює дух!). В цей час тут цвітуть дерева, розпускаються квіти, а з вершини Маркхотського хребта місто здається білим. Звідси, до речі, і його назва, яка з тюркської мови перекладається як «Біла Наречена».

Природна краса

Ніхто не буде сперечатися, що Геленджику дійсно є чим пишатися в плані природної краси: курорт розташований в дивовижній бухті, клімат і природа якої дивують і вражають. Найкраще вирушати спостерігати за природною красою в складі екскурсій, яких тут пропонується просто безліч. Здійсніть поїздку, наприклад, в Гуамску ущелину, на Таманський півострів, в печери Лаго-Накі, на водоспади річки Жане.

Обов'язково подивіться на справжнє диво природи - скелю Парус (це абсолютно плоске кам'яне узвишшя, яке утворилося під впливом вітру і води). У нижній частині скелі є отвір, кажуть, що це слід від гарматного ядра часів 19 століття. В околицях Геленджика, на Михайлівському перевалі розташована ще одна природна пам'ятка - джерело під назвою Наташа, з яким пов'язана цікава легенда. Поруч з джерелом знаходиться каплиця Сергія Радонезького, де зазвичай вінчають молодих, а тому жодне місцеве весілля не обходиться без відвідування цих місць.

Любите історію, археологію і старовину? Тоді вам точно варто вирушити на дольмени Геленджика в долині річки Жане. Ці стародавні поховання були побудовані приблизно в 5 тисячолітті до нашої ери, вони відносяться до епохи бронзового століття.

Для любителів риболовлі організовуються екскурсії та поїздки в Кастальську купіль - тут можна порибалити, а улов вам тут відразу приготують на місці.

Але найголовнішою визначною пам'яткою міста вважається набережна Геленджика. Її протяжність - понад 12 км, ця вулиця вважається найдовшою у всій Європі. Тут варто погуляти і вдень, і ввечері, коли на вулицю виходять артисти і торговці сувенірами. У центральній частині набережної знаходиться чимало скульптур і пам'ятників, фонтанів, клумб.

Розваги:

  • Сім'ям з дітьми варто відвідати аквапарки Геленджика («Золота бухта», «Бегемот», «Дельфін» й інші);
  • Як і на більшості морських курортів, в Геленджику є дельфінарій з великою кількістю цікавих вистав і номерів, океанаріум, а також екзотаріум - з тропічними тваринами і комахами;
  • Дуже багато в Геленджику і водних розваг, в тому числі дайвінг-клубів, де вас навчать зануренню в товщу води з аквалангом і видадуть сертифікат.

Нудьгувати на цьому курорті вам точно не доведеться: для спокійного відпочинку підійде центральна частина міста, а для активного проведення часу - екскурсії на джипах і квадроциклах по околицях, морські прогулянки, кемпінги.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Кому довірити вивезення ...

КОМЕНТАРІ