У Волинській області понад 2000 громадян шукали захисту своїх прав у прокуратурі

У Волинській області понад 2000 громадян шукали захисту своїх прав у прокуратурі

21.07.17 13:10 0 620
Попри звуження обсягу повноважень прокуратури у першому півріччі поточного року до її органів на Волині за захистом своїх прав звернулось понад 2 тисячі громадян.

З урахуванням повноважень прокуратури, визначених у статті 131-1 Конституції України та ст. 2 Закону України «Про прокуратуру», понад третину звернень (746 із 2078) надіслано за належністю до інших відомств з відповідними роз’ясненнями.

Вирішено прокурорами упродовж 6 місяців 2017 року 1194 звернення, з яких 13 задоволено.

Незважаючи на те, що за загальними правилами Кримінального процесуального кодексу України скарги на дії і рішення слідчих і прокурорів розглядаються слідчим суддею (окрім скарг на недотримання розумних строків під час досудового розслідування), 686 або 60% вирішених звернень стосувались питань саме досудового розслідування, хоча у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість звернень цієї категорії зменшилась.

Незначну частину склали звернення з питань представницької діяльності прокуратури - їх вирішено 38. Це пов’язано з тим, що наразі законодавчо визначено, що прокуратура може здійснювати у виключних випадках і в порядку, що визначені законом, представництво в суді лише інтересів держави.

Також громадяни звертались з питань участі у кримінальному провадженні (таких звернень вирішено 22), нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства (54), додержання законодавства про виконання рішень судів та інших органів (8), захисту прав дітей (7).

На особистому прийомі в органах прокуратури області прийнято 446 громадян. Здійснено 24 виїзних прийоми керівництвом прокуратури області за місцем роботи і проживання громадян.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Корпоратив на теплоході: ...
Наступна новина: У Житомирі представників ...

КОМЕНТАРІ