Чернівці: Підприємців ознайомили зі змінами в трудовому законодавстві

Чернівці: Підприємців ознайомили зі змінами в трудовому законодавстві

21.07.17 13:53 0 557
Департаментом праці та соціального захисту населення міської ради в рамках превентивних заходів проведено семінар для суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері будівництва на тему «Про зміни в трудовому законодавстві, відповідальність за його недотримання».

Органи місцевого самоврядування мають право перевіряти питання дотримання законодавства про працю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 №295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», якою затверджено алгоритми контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю.

На семінарі наголошено, що нехтування та недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці може обходитися роботодавцю штрафними санкціями на значну суму (від розміру мінімальної заробітної плати (3200 грн.) до стократного її розміру (320000 грн.).

Про проведення перевірок на підприємствах та у фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників присутніх ознайомили спеціалісти управління з питань праці.

Учасники семінару отримали відповіді на питання щодо перевірок та розмірів штрафних санкцій в разі недотримання законодавства про працю.

В роботі семінару взяла участь заступник начальника фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Майя Філіпець, яка розповіла учасникам заходу про зарахування періодів роботи до страхового стажу при виході на пенсію, про зміни, які мають місце в проекті нової пенсійної реформи.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За позовом прокуратури ...
Наступна новина: Тернопілля: фінансування ...

КОМЕНТАРІ