Чернівці: Як користуватися сервісом перевірки стану готовності закордонного паспорта

Чернівці: Як користуватися сервісом перевірки стану готовності закордонного паспорта

21.07.17 14:31 0 644
Останнім часом почастішали випадки затримок оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон в цілому по країні. Щоби довідатися, чи вже виготовлені раніше подані документи, буковинці активно освоюють онлайн-сервіс «Перевірка стану оформлення паспорта».

Його розміщено на сайті ДМС України за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html .

Щоби скористатися його послугами, необхідно зайти на зазначений сервіс, обрати послугу «Перевірити стан оформлення паспорта для виїзду за кордон». Відтак потрібно ввести серію та номер документа, на підставі якого було здійснено оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон – свідоцтва про народження, паспорта громадянина України у формі книжечки або паспорта громадянина України у формі картки. Для підтвердження того, що сервісом користується реальна людина, необхідно також виконати нескладну «капчу».

Після цього сервіс видає формулювання, не завжди зрозумілі звичайним отримувачам послуги. Такі до прикладу, як «Дозвіл на персоналізацію надано», «Після підтвердження Державним підприємством «Поліграфічний комбінат Україна» технічної спроможності персоналізації дані буде відправлено до ДЦПД», «Паспорт переданий на друк» тощо.

Всі ці формулювання висвітлюють певні етапи створення паспортного документа – перевірку персональних даних особи, яка подала документи на його оформлення, присвоєння документу індивідуального номеру, власне друк, транспортування та доставку безпосередньо до того територіального підрозділу, де подавалися документи на оформлення.

Та споживачам важливо побачити лише одне повідомлення – «Паспорт прибув у підрозділ». Якщо сервіс видав вам саме таку інформацію, мерщій збирайтеся до міграційної служби та можете невдовзі вирушати у мандри.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ