Геннадій Зубко: Підписані енергоефективні закони дадуть мультиплікативний ефект для економіки

Геннадій Зубко: Підписані енергоефективні закони дадуть мультиплікативний ефект для економіки

21.07.17 14:39 0 652
20 липня 2017 року, в НТУУ «КПІ» імені І.Сікорського Президент України Петро Порошенко підписав два ключових закони по енергоефективності, ЗУ №5598 «Про Фонд енергоефективності» і ЗУ №4941-д «Про енергетичну ефективність будівель».

Глава держави Петро Порошенко відзначив важливість прийняття цих законів для розвитку країни. «Маємо скорочувати споживання, робити більш дієві технології і підвищувати енергоефективність. Найкращі технології і розробки з енергоефективності, розроблені в КПІ, мають отримати патенти і ми в цьому їм будемо сприяти. Переконаний, найближчим часом будемо мати практичні результати нашої спільної діяльності», - наголосив він.

Петро Порошенко відзначив важливість прийняття Закону «Про Фонд енергоефективності», який схвалено усіма міжнародними партнерами та фінансовими організаціями.

Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко зауважив, що введення в дію цих двох законів матиме мультиплікативний ефект для розвитку національної економіки, залучення інвестицій і створення нових робочих місць.

«Ідеологія Закону «Про енергоефективність будівель» визначається європейською директивою №30, що дозволяє перейти до системного аналізу сертифікації будівель і визначення практичних рекомендацій – що потрібно робити для зменшення споживання. Це також – створення нового ринку енергоаудиторів та підтримка енергосервісних компаній. Вже у Луцьку, Дніпрі, Сумах, Одесі, Харкові, Львові є приклади зменшення споживання до 60% при виконанні відповідних рекомендацій. Даний інструмент сприятиме збільшенню капіталовкладень та залученню інвестицій», - зазначив Геннадій Зубко.

На його думку, другий Закон – «Про Фонд енергоефективності» надає фінансовий і технічний інструмент для модернізації багатоповерхового житлового сектору. «Закон є спільною розробкою із ЄС, Урядом Німеччини, які готові до подальшого технічного супроводу Фонду. «А це – створення 25 офісів по Україні, які безоплатно надаватимуть консультативні послуги. Це – фінансування Фонду з метою компенсації до 50% витрат власникам на модернізацію будівель. Це – залучення інновацій і сучасних технологій. Закон мотивуватиме власників інвестувати у заощадження ресурсів. А відтак – це значні можливості для розвитку малого і середнього бізнесу у напрямку енергосервісних та аудиторських компаній, проектних організацій, тощо», - відзначив Геннадій Зубко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: на ...

КОМЕНТАРІ