Тернопілля: оздоровленням та відпочинком цього літа в області уже охопили понад 28 тисяч дітей

Тернопілля: оздоровленням та відпочинком цього літа в області уже охопили понад 28 тисяч дітей

21.07.17 13:02 0 563
19 липня, на відпочинок та оздоровлення до дитячих таборів «Ромашка», що в селі Нирків Заліщицького району та «Барвінок» у селі Манюки Зборівського району відправили 91 дитину з Тернопільської області. Це діти пільгових категорій, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників антитерористичної операції, діти із багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, що перебувають на диспансерному обліку, а також талановиті діти.

Зокрема, за словами начальника відділу сім'ї та молоді Тернопільської ОДА Ігоря Чорного, у дитячий оздоровчий заклад «Ромашка» відправили 62 дитини з області, у «Барвінок» ж поїхали 29-ть дітей.

«Діти мають можливість оздоровлюватися в п'яти закладах нашої області. Адже, крім двох вищезгаданих таборів, переможцями тендерних закупівель ще стали оздоровчі заклади «Лісовий» у селі Скоморохи Бучацького району, а також два табори із Борщівського району – «Лісова пісня» та «Збруч», – зазначив Ігор Чорний.

Перебування дітей у таборі повністю безкоштовне, позаяк дані діти належать до пільгових категорій і саме для них за кошти обласного бюджету було закуплено 1 360 путівок. Загалом ж з обласного бюджету цього року було виділено на відпочинок та оздоровлення дітей понад 5 млн. гривень. Крім того, більше 3 млн. грн. було виділено із районних бюджетів та з бюджетів міст обласного значення, а також 1 млн. 600 тис. грн. було виділено для оздоровлення дітей пільгових категорій із бюджетів об'єднаних територіальних громад.

«Цього літа лише за кошти обласного бюджету, ми вже відправили на оздоровлення понад 700 дітей пільгових категорій. Якщо ж врахувати кошти з районних бюджетів та бюджетів об'єднаних громад, то станом на 10 липня, коли діяли відпочинкові табори, пришкільні і мовні табори, ми охопили оздоровленням та відпочинком понад 28 тис. дітей області», – підкреслив Ігор Чорний.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівець звернувся з ...
Наступна новина: Корпоратив на теплоході: ...

КОМЕНТАРІ