На Тернопіллі уряд розраховує на ухвалення пакета законопроектів по пенсійній,освітній та медичній реформам вже у вересні,- Володимир Гройсман

На Тернопіллі уряд розраховує на ухвалення пакета законопроектів по пенсійній,освітній та медичній реформам вже у вересні,- Володимир Гройсман

21.07.17 17:54 0 897
Кабінет Міністрів України розраховує, що пакет законопроектів по медичній, освітній та пенсійній реформам буде остаточно ухвалений у Верховній Раді вже у вересні, і це дасть можливість скоригувати проект бюджету на 2018 рік та запустити процеси перетворень якомога швидше. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час форуму «Децентралізація – основа формування ефективної системи управління та місцевого розвитку» в Тернополі.

«Нам важливо ухвалити реформи у вересні, запустити їх в дію з нового року, скоригувати бюджет на 2018 рік та рухатися вперед», - сказав Глава Уряду.

Він подякував парламентарям за ухвалення законопроектів в першому читанні і пообіцяв опрацювати документи до другого читання з максимальним урахуванням поправок, яких налічується понад 1,5 тис до законопроекту про освіту та близько 800 до законопроекту по медичній реформі.

«Не менш важлива – пенсійна реформа. Це чи не перша системна реформа, яка дасть можливість викривлену систему зробити стрункою та бездефіцитною. Як тільки буде ухвалено рішення, у вересні, зможемо провести підвищення пенсій для 9 мільйонів пенсіонерів. І це люди, які все життя працювали, а тепер живуть на мінімальні пенсії», - сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що перетворення потрібні Україні як повітря, оскільки масштаб фінансових та управлінських дисбалансів призвів до надважкого боргового навантаження та фактичного знищення тієї ж пенсійної системи, яка є дотаційною на половину. «Плюс 5% ВВП ми вимушено витрачаємо на безпеку й оборону. І треба збільшувати ці видатки. А це ще один виклик, - сказав Прем'єр-міністр. – Тож реформи потрібні, як повітря».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Гройсман: Ми ...
Наступна новина: На Вінниччині ...

КОМЕНТАРІ