Володимир Гройсман: Ми взяли курс на відновлення фермерства в Україні,закладаємо 1 млрд грн в бюджет - 2018 на підтримку фермерів

Володимир Гройсман: Ми взяли курс на відновлення фермерства в Україні,закладаємо 1 млрд грн в бюджет - 2018 на підтримку фермерів

21.07.17 17:34 0 850
Уряд завершує розробку програми підтримки українського фермерства і закладає в проект державного бюджету на 2018 рік обсяг її фінансування на рівні не менше 1 млрд грн. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки в Тернопільську область.

«Майже 30 років тому саме на Тернопільщині з'явилося перше фермерське господарство. І ми працюємо над тим, щоби створити якісну програму підтримки фермерства. Найближчими тижнями маємо вийти на фіналізацію рішення», - наголосив Володимир Гройсман. - У проекті бюджету на 2018 рік Уряд запропонує Парламенту виділити 1 млрд грн на підтримку невеликих фермерських господарств - для того, щоб на селі було не тільки вирощування, а й переробка продукту, створювалися робочі місця».

Глава Уряду нагадав, що аграрний комплекс формує 12% ВВП країни, а Україна займає лідируючі місця у світі за обсягами експорту низки сільськогосподарських культур, зокрема соняшникової олії, пшениці.

«Ми зацікавлені у тому, щоб розвивати наш аграрний потенціал усередині країни та у світі. Правильні технології господарювання на українській землі дадуть можливість отримати рекордні врожаї з безпрецедентною якістю, якої потребує увесь світ», - підкреслив Володимир Гройсман.

У рамках відвідання одного з агрогосподарств регіону Володимир Гройсман поспілкувався із аграріями та спробував себе у якості комбайнера.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прем’єр-міністр на ...
Наступна новина: На Тернопіллі уряд ...

КОМЕНТАРІ