На Тернопільщині відкрили регіональний «Центр розвитку місцевого самоврядування»

На Тернопільщині відкрили регіональний «Центр розвитку місцевого самоврядування»

25.07.17 11:15 0 591
Відбулося урочисте відкриття офісу Тернопільського регіонального «Центру розвитку місцевого самоврядування», створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. До заходу долучилися перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Іван Бабійчук, секторальний менеджер Представництва ЄС в Україні Домінік Папенхайм, заступник директора «U-LEAD з Європою» Александра Фелінгер.

Це останній з 23 таких регіональних центрів, що працюють поза межами Києва в усіх областях України.

За словами першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негоди, Тернопільщина поступово піднімається сходинками національного рейтингу соціально-економічного розвитку та залишається лідером децентралізації.

«Наша основна мета – це створити такі умови, щоб громади самостійно розвивалися, не чекали вказівок від Уряду чи обласної адміністрації або районної, а змогли самостійно, маючи повноваження та ресурси, вирішувати ті завдання, які перед ними стоять. Реформа, яку ми коротко називаємо децентралізація – не простий процес і Тернопільщина тривалий час залишається її лідером, робить величезну роботу для того, щоб провести зміни в області», - наголосив В'ячеслав Негода.

За словами голови Тернопільської ОДА Степана Барни, у проект децентралізації два роки тому мало хто вірив, а в області є значні результати – утворено 36 об'єднаних територіальних громад, які демонструють успішні приклади: «Ми маємо більш як 300 реалізованих проектів в територіальних громадах, а також залучені ресурси з державного бюджету – 141 мільйон гривень у 2016 році та 115 мільйонів гривень у 2017 році. Це конкретні зміни, які відбуваються у наших селах, адже головна ідея децентралізації – не лише надати ресурс, а взяти на себе відповідальність», - наголосив Степан Барна.

Про те, що Тернопілля є лідером реформи децентралізації в Україні також зазначив директор Тернопільського «Центру розвитку місцевого самоврядування» Віктор Литвинчук : «У регіоні створено 36 ОТГ, які охоплюють майже 37% загальної території та 34% населення області. Зараз триває процес приєднання громад до уже приєднаних, а до кінця 2017 року очікується об'єднання майже половини громад області».

Довідково:

«Центр розвитку місцевого самоврядування» є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном.

Адреса центру: місто Тернопіль, вулиця Кульчицької, 2-а, 2-й поверх.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За привласнення майже 232 ...
Наступна новина: У Житомирі склали присягу ...

КОМЕНТАРІ