У прокуратурі Вінницької області підбили підсумки прокурорсько-слідчої діяльності у першому півріччі цього року

У прокуратурі Вінницької області підбили підсумки прокурорсько-слідчої діяльності у першому півріччі цього року

25.07.17 13:00 0 573
У п'ятницю, 21 липня 2017 року, у прокуратурі Вінницької області, під головуванням її очільника В'ячеслава Соколового, відбулась оперативна нарада "Про стан реалізації органами прокуратури області повноважень на основних напрямах прокурорсько-слідчої діяльності у першому півріччі 2017 року".

У зібранні взяли участь перший заступник, заступники прокурора області, керівники, заступники керівників місцевих прокуратур та керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області.

Обговорюючи стан реалізації органами прокуратури області повноважень на основних напрямках прокурорсько-слідчої діяльності у першому півріччі цього року, прокурор області В'ячеслав Соколовий зауважив, що впродовж першого півріччя органами прокуратури області спрямовувалися зусилля щодо забезпечення ефективного виконання покладених функцій та завдань на основних напрямах прокурорсько-слідчої діяльності. В цілому забезпечено належне виконання завдань по захисту конституційних прав громадян та інтересів держави, а реалізовані організаційні та практичні заходи сприяли зміцненню законності і правопорядку в регіоні.

Очільник відомства, як позитив, відмітив, що в регіоні нижчий загальнодержавного є рівень злочинності на 10 тисяч населення (52,1 проти 74,6). Менше вчинено особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень. Значно зменшилась кількість злочинів проти життя та здоров'я особи, проти власності, безпеки руху та експлуатації транспорту. Більше викрито кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, у тому числі, вчинених з метою збуту. Покращено протидію організованій злочинності. Зусиллями правоохоронців припинено діяльність 6 організованих груп, в тому числі, однієї з корумпованими зв'язками. Збільшилась, у порівнянні з минулим роком, кількість направлених до суду з обвинувальним актом кримінальних проваджень. А кількість виправданих осіб зменшилась. Вжито певних організаційно-практичних заходів щодо активізації протидії корупційним та пов'язаним з корупцією правопорушенням. За погодженням з прокуратурою області до суду скеровано 92 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією. Досягнуто певних результатів у сфері представництва в суді інтересів держави. З початку року пред'явлено позовів на суму понад 40 млн гривень. Реально виконаних з числа тих, що набули законної сили на 18 млн гривень. Повернуто та попереджено незаконне надання земель площею понад 350 га.

Підбиваючи підсумки роботи органів прокуратури Вінниччини за перше півріччя, В'ячеслав Соколовий сказав: "Попереду багато роботи. А недоліки і прорахунки в організації роботи окремих прокуратур, які ще мають місце, вимагаю невідкладно усунути".

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відкрили ...
Наступна новина: Судитимуть директора та ...

КОМЕНТАРІ