Що таке реп батл?

Що таке реп батл?

25.07.17 00:12 0 1102

Як повідомляє хіп-хоп портал https://outstyle.org/, на якому можна прочитати останні реп новини: "Колись давним-давно, коли брат йшов на брата, з'явився великий чоловік, і звали його Африка Бамбаатаа. Його обличчя зберігало незмивну печатку печалі від того, що спадкоємці славної Африки, опинившись в Америці, і в результаті прийшли до того, що билися один з одним як собаки за шматок м'яса. І тоді він закликав усіх до того, що не потрібно кидатися на представників своєї раси ні з палицею, ні з каменем, ні з іншою зброєю - пролетаріату або справжньою. Якщо ти хочеш ранити супротивника, або по-іншому продемонструвати свою перевагу, доведи це іншими методами. І з'явився хіп-хоп і стали люди мірятися силами в танці, назва, якому була брейк. І стали люди мірятися швидкістю думки, і володінням гострим перченим словом в дисципліні батловий фристайл (він же реп батл). І сподобалося їм це і стало це субкультурою, що об'єднала в результаті представників всіх рас, національностей і віросповідань. І багато хто зрозумів, що поганий мир, кращий за хорошу війну. Так говорить легенда і в даному випадку вона близька до правди".

Дійсно, спочатку хіп-хоп замислювався як альтернативний спосіб з'ясування відносин, що не могло не відбитися і на його батловій реп складовій. Ясна річ, що не завжди це виходило і частенько з'ясування зводилося в результаті до давно звичних методів, але сама ідея жива і розвивається до сих пір. Сьогодні зовсім не обов'язково в битві змагатися в лихослів'ї та хамстві, можна довести свою перевагу красою складів, величиною закладеної думки, безпосередньо своїм речитативним умінням - так званими скілзами. Такими, наприклад, як: гра швидкостями, інтонаціями, акцентами і рольове виконання (акторське перевтілення).

Не менше, а іноді і більше значення має поняття «флоу», тому що проти лома немає прийому. Якщо виконавець зачитав так, що голова слухача при прослуховуванні раптом сама по собі захиталася ніби «китайський бовдур» в сповільненій зйомці, то важко буває віддати перевагу супернику такого виконавця. Як відомо, світом править гармонія, що виражається в збалансованості добра і зла, світла і темряви, життя і смерті, молодості і тліну. Так і в батлах, грає роль грамотне поєднання різних складових, як-то: закладений сенс, краса, свіжість і щільність рими, ритмічний малюнок тексту, подача, лінгвістичні вишукування та інші фішки. Найголовніше, не забувайте, якщо у виконавця є своє обличчя - це половина успіху.

Також не варто забувати, що битва, є битва, і тут застосовуються як тактика, так і стратегія. Людина, що дійшла до фіналу крупного батла, як правило, за цей час створює достатню кількість треків, яких вистачило б для заповнення EP (укорочений альбом). І важливо розрахувати свої сили вірно. З одного боку не вилетіти на підході, намагаючись притримати коней, з іншого боку не розплескати весь креатив до вирішальних сутичок. У цьому полягає стратегія. Що стосується тактики, то завжди корисно мати уявлення про суперника, знати його сильні і слабкі сторони, і в залежності від цього вирішувати, бити його на його території його ж зброєю, або протиставити свій унікальний метод. І головне не забувати, що ми живемо в епоху інтеграції та комплексних підходів. Кам'яний вік залишився позаду, та й ми не первісні люди. Те, що відбувалося на зорі проведення батлів МС, вже не є єдиним і винятковим для всіх законом, обов'язковим до виконання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Як правильно вибирати ...

КОМЕНТАРІ