Як правильно вибирати насіння квітів?

Як правильно вибирати насіння квітів?

25.07.17 00:35 0 1208

Як не витрать гроші на вітер, вибираючи насіння квітів? Радами з особистого досвіду ділиться вчений-агроном, співробітник інтернет-магазину http://cvetnik.net, в якому безпосередньо можна придбати насіння багаторічників.

Черговий дачний сезон для садівників починається не тільки з передчуття краси та аромату квітів, а й, на жаль, з головного болю, пов'язаного з вибором насіння потрібних сортів. Варто помилитися при покупці - і ніякого буйства цвітіння ви не дочекаєтеся.

На що звертати увагу при виборі насіння?

Зазвичай досвідчений дачник відштовхується від своїх естетичних уподобань, особливостей ділянки і наявності вільного часу, який він готовий витратити на догляд за квітником.

Але головним критерієм повинні бути особливості вашого клімату! Якщо ділянка розташована не на півдні, а в Закарпатті, то для більшості культур тут зовсім не ідеальні, а екстремальні умови (виробники насіння про такий важливий момент чомусь замовчують).

І якщо до того ж ви не можете похвалитися наявністю капітальних і опалювальних засклених теплиць на ділянці, то ваші квіткові можливості обмежені рамками вегетаційного періоду, тобто коротким влітку, коли сприятливий час зростання теплолюбивих рослин цілком залежить від кількості теплих ночей з температурою вище + 10 - +12 0 С.

Тому в умовах середньої смуги, в першу чергу варто віддавати перевагу холодостійким багатолітникам (дзвіночок, люпин, ромашки, піретрум, деревій, монарда, гвоздика периста) і однолітникам (запашний горошок, іберис, матіола, резеда, ешольція, льон, лаватера, кларкія, березка, годеція), які нормально розвиваються при зниженій температурі навесні і восени.

Що ж стосується всіх теплолюбних квітів (агератум, амарант, бальзамін, чорнобривці, бегонія, гвоздика китайська, геліхрізум, жоржин, декоративний соняшник, запашний тютюн, майорець), то варто розуміти, що висіваєте ви їх на свій страх і ризик: навесні при зворотних заморозках не виключена їх загибель.

Як бути з "примхливими" культурами?

Звичайно, всі квіткові культури помітно різняться і по трудовитратах на вирощування. Зовсім не вимагають ніяких зусиль від дачника тільки бур'яни! Але якщо ви початківець квітникар, варто звернути увагу на квіти, які не вимагають вирощування розсади і придатні для посіву у відкритий грунт. З однорічників це - календула, космея, волошка; з багаторічників - ромашка, люпин, гіпсофіла, рудбекія, дзвіночок. Їх вирощувати набагато простіше, ніж тютюна запашного, бегонії, гвоздики Шабо, портулаку, лобелії, а в красі вони не поступаються більш примхливим культурам.

Також варто враховувати, що в квітникарстві, як і в будь-якій іншій індустрії, діють свої модні віяння. Сьогодні модна одна рослина, завтра - інша. Але не завжди останній "писк" квітництва підходить для вирощування в ваших кліматичних умовах.

Наприклад, зараз на піку популярності петунії. Тому на вітринах магазинів вони зайняли центральне місце, це насіння йде на ура, а фірмові каталоги і рекомендації на пакетах не обіцяють нам проблем при вирощуванні розсади. На жаль, навпаки! Розсада петунії виключно світлолюбива, сходи часто гинуть від "чорної ніжки".

Набагато простіше "не морочитися" з безуспішним вирощуванням, а придбати готову розсаду в тепличних комбінатах. Часом мізерні рекомендації на зворотному боці пакета настільки суперечливо викладені, що здатні заплутати навіть досвідченого дачника.

Завжди тримайте в умі, що виробник може лукавити в описі сорту на упаковці, і фільтруйте інформацію при покупці.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке реп батл?
Наступна новина: Чем обусловлена ...

КОМЕНТАРІ