Проект дерев'яного будинку: з чого він складається – підказки від derevodim

Проект дерев'яного будинку: з чого він складається – підказки від derevodim

25.07.17 16:19 0 1419

Будівництво будинку з дерева потребує іншого підходу, ніж цегляної чи бетонної споруди. В ньому потрібно забезпечити матеріалу можливість зміщуватися під час природного зволоження та усушки, не порушуючи цілісність конструкції. Це досягається відсутністю жорстких кріплень і вимагає специфічних знань. Тому краще звернутися не просто до проектувальників, а до компанії, яка спеціалізується саме на дерев’яних спорудах, та бажано, як derevodim, має власне виробництво та будівничі потужності.

Склад проектної документації

Будівництво навіть найпростішої дерев’яної споруди (гараж, баня) потребує обов’язкового складання проекту. Мінімізувати витрати на цю частину будівництва можна, якщо вибрати типовий проект, адаптований до ваших потреб та умов ділянки, але намагання побудувати дерев’яну споруду за власними кресленнями матимуть неприємні наслідки під час введення в експлуатацію та безпосередньо користування.

Невеликі споруди повного пакета документації на потребують, проект дерев’яного будинку (див. тут http://derevodim.com.ua/), особливо з оциліндрованої колоди, значно більш докладніший – адже колоди виготовляються на заводі і відхилення від передбачених проектом розміром унеможливлює продовження будування.

До складу проектно - кошторисної документації на будівництво та введення в експлуатацію дерев’яного будинку входить:

  • Ескізний проект. Це дуже вагома частина пакету. Вона складається з пояснювальної записки (початкові дозвільні документи, техніко-економічні показники, підтвердження курівників проекту, щодо відповідності проекту нормам), плану фундаменту, цоколю, підвалу, поверхів, фасадів, поперечний та поздовжній розрізи. Щоб зменшити відходи (та бюджет, звичайно), архітектор може додати карту розкрою колод.
  • Робоча документація – деталізовані розрахунки конструкції споруди. До неї обов’язково мають входити специфікації елементів стінового комплекту та зрубу по вінцях (з розподілом по осях та розрахунками фізичних обсягів, детальним кресленням кожного елементу), розгортки стін по осях та плани вінців будівлі. Важливу частину комплекту робочої документації складає оптимізація розкрою колоди – це допомагає вирахувати кількість потрібної для будівництва сировини та оптимізувати бюджет.

Внаслідок правильного проектування замовник отримає гарний будинок, без видимих стиків, щілин та зазорів, навіть після тривалої експлуатації.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: RazorPit та інші пристрої ...

КОМЕНТАРІ