RazorPit та інші пристрої для чищення бритвених касет

RazorPit та інші пристрої для чищення бритвених касет

25.07.17 16:57 0 978

Під час гоління леза сучасних касетних верстатів постійно забиваються частинками волосся і відмерлої шкіри, а мило створює на них наліт. Гоління стає менш комфортним і чистим, і в підсумку касети потребують частої заміни. Якщо раніше видалення мікроскопічних забруднень представляло труднощі, то зараз проблему можна вирішити за допомогою заточки бритвених касет, що відбувається за допомогою спеціального пристрою, який не тільки чистить касету, а й збільшує термін їх служби.

Ряд фірм виробляють такі девайси під різними назвами (наприклад, RazorPit, Razorking). Принцип роботи у всіх один і виглядають вони практично однаково - пластикова основа розміром зі смартфон з шаром еластомеру, який і виконує чистячі функції.

Девайс ще не дуже відомий в Росії, зате користується великим успіхом за кордоном. Наприклад, з початку продажів RazorPit в листопаді 2008 року в Європі було реалізовано понад 600 000 одиниць! Думаємо, всі чули про любов європейців до економії, але пристрій продовжує термін життя леза на 6-10 використань. Погодьтеся, непоганий результат, враховуючи вартість змінних касет!

Як і багато винаходів, інструмент був створений шляхом проб і помилок. Щоб знайти оптимальний матеріал для виготовлення засобу для чищення пристрою, інженери розглянули понад 40 варіантів очищення, але жоден з них не працював. Рішення прийшло несподівано - завдяки звичайному лейкопластиру. Всім відомо, що після його видалення на шкірі залишаються частинки клею, який можна прибрати, потерши пальцем. Якщо клей видаляється тертям, то, можливо, і наліт на лезах реально очистити таким же способом?

Спочатку інженери протестували наждачний папір, потім - каучук, але в підсумку знайшли ідеальний варіант очищення за допомогою термопластического еластомеру. Випробування показали приголомшливі результати: леза до і після чистки розглядали під мікроскопом, і різниця була дуже значною!

Щоб очистити касету з допомогою такого пристрою, досить нанести на нього піну для гоління, помістити зверху верстат і, злегка натискаючи на силіконову основу, провести бритвою по ній знизу вгору. Забруднення, в тому числі не видимі оку, зітруться, як ластиком. Процедуру слід повторити 3-4 рази, після чого добре промити касету і систему очищення під проточною водою. Що цікаво, девайс не тільки очищає леза, але і править їх. Ви можете задатися питанням, як заточити леза Gillette, які втратили свої робочі властивості, з його допомогою? Відповідь - ніяк. На жаль, старі касети він не відновить.

Інструменти працюють з будь-якими бритвеними лезами, будь то Gillette Mach3, Gillette Fusion або касети іншого виробника.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ