Будівлю колишньої лікарні «Колос» передають в оренду Буковинському державному медичному університету

Будівлю колишньої лікарні «Колос» передають в оренду Буковинському державному медичному університету

26.07.17 14:54 0 618
Надати в оренду приміщення окремої будівлі площею 2139,9 кв. м та котельні площею 78,0 кв. м. на вул. Руській,87 в оренду Буковинському державному медичному університету з метою використання під навчальні аудиторії вирішив виконавчий комітет міської ради. Електронну петицію з вимогою надати це комунальне приміщення в оренду медичному університету підписало 263 чернівчанина.

Плата за оренду комунального приміщення на вул. Руській 87 становитиме 6,37 грн. за 1 кв. м. з ПДВ. Орендар висловив готовність власним коштом здійснити капітальний ремонт будівлі та заміну інженерних мереж.

Окрім цієї будівлі та орендованих приміщень в закладах охорони здоров'я, Буковинський державний медичний університету орендує у міста під навчальні корпуси та кафедри понад 2,7 тис. кв. м та використовує на правах позички 544 кв. м. комунальних приміщень.

За останні роки кількість студентів Буковинського державного медичного університету зросла майже удвічі – з 3,5 до 6 тисяч студентів. Медичний університет є одним з найбільших платників до бюджету міста. Зокрема, у 2015 році ним сплачено до міської скарбниці понад 11 млн. грн., торік – майже 18 млн. грн.

«Одним із пріоритетів розвитку міста вважаємо створення сучасної лікувальної бази та забезпечення її конкурентоздатними професійними кадрами, бачимо також перспективу у створенні в Чернівцях нових точок росту у вищих навчальних закладах. Тому підтримуємо стремління медичного університету до розбудови своєї навчальної та клінічної бази, сподіваємося на подальшу активну участь цього вузу у важливих міських соціальних проектах» , – заявив міський голова Олексій Каспрук.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях підсумують ...

КОМЕНТАРІ