У Чернівцях підсумують результати міжнародного проекту,який покликаний привернути увагу до екопроблем Західного регіону

У Чернівцях підсумують результати міжнародного проекту,який покликаний привернути увагу до екопроблем Західного регіону

26.07.17 15:22 0 653
27 липня об 11.00 на Центральній площі перед Ратушею відбудеться захід “Інфостенд”, присвячений підсумкам міжнародного молодіжного науково-екологічного проекту «Громадська ініціатива заради здорового довкілля у Західній Україні». Він реалізовується у липні на території Чернівецької і Тернопільської областей.

Проект здійснюється за сприяння Міністерства закордонних справ Німеччини та фінансується німецькими інституціями: Фондом «Пам'ять, відповідальність і Майбутнє» (Stiftung «Erinnerung, Verantwortung und Zukunft») і Фондом Роберта Боша (Robert Bosch Stiftung).

Організатори привертають увагу громадськості до екологічних проблем регіону, а саме: забруднення річок та їх берегової лінії, місць утворення стихійних та організованих сміттєзвалищ.

У Чернівцях у реалізації проекту беруть участь 7 студентів гідрометеорологів географічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та 5 студентів з різних університетів Німеччини (напрямки: екоінженерія; політологія; педагогіка).

Під час проекту було виконано низку наступних заходів:

? екологічні завдання двома окремими україно-німецькими групами у Чернівецькій і Тернопільській областях відповідно;

? дослідження екологічного стану річок Прут, Черемош, Клокучка та Мольниця у Чернівецькій області, відвідування очисних споруд каналізації у Чернівцях і Кіцмані, картографування місць стихійних сміттєзвалищ, фільмування та фотографування місць забруднення, проведення тематичного опитування мешканців Чернівців, Вижниці та Кіцманя.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Правильно подбираем ...

КОМЕНТАРІ