Тернопілля: степан Барна обговорив можливості співпраці з представниками литовської компанії «IPSUN GROUP»

Тернопілля: степан Барна обговорив можливості співпраці з представниками литовської компанії «IPSUN GROUP»

26.07.17 11:41 0 516
Тернопільщина відкрита й готова до співпраці з іноземними компаніями, а також зацікавлена у створенні робочих місць на території області. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час зустрічі з представниками групи компаній «IPSUN GROUP», яка спеціалізується на імпорті та експорті фруктів, овочів та непродовольчих товарів. Центральний офіс компанії знаходиться у Литовській Республіці.

Як зазначив під час зустрічі Степан Барна, для нас дуже важливо використовувати унікальність Тернопільщини, як вагому перевагу серед інших регіонів, адже у нас – вигідне географічне розташування, багата ресурсна база, потужний аграрний і туристично-рекреаційний потенціал.

«Тернопільщина дуже сприятливий регіон з точки зору реалізації інвестиційних проектів. Хочу відмітити, що в нас уже є успішні проекти, реалізовані представниками іноземних компаній – це SEBN`UA (Sumitomo Electric BordNetze) та СЕ «Борднетце Україна». Ми йдемо шляхом максимальної мінімізації бюрократії. Саме тому, гадаю, що ви будете зацікавлені у реалізації своїх ідей на території нашої області», – підкреслив Степан Барна.

При цьому він акцентував, що на Тернопільщині активно розвивається садівництво, овочівництво та інші галузі, які потребують додаткових інвестицій, особливо, що стосується сфери переробки. Саме тому, перспективними напрямами співпраці є інвестування у сільське господарство області, харчову переробну галузь, створення спільних підприємств з переробки сільськогосподарської продукції.

У свою чергу представники «IPSUN GROUP» висловили своє зацікавлення щодо таких напрямів співпраці, як консервна галузь та виробництво овочів і фруктів сільськогосподарськими підприємствами області. Позаяк на Тернопільщині сільськогосподарськими підприємствами в рік виробляється понад 16 тис. тонн картоплі і 13 тис. тонн овочів. А фруктові і ягідні культури вирощуються на площі понад 1,3 тис. га, річний валовий збір перевищує 20,3 тис. тонн.

Відповідно до інтересів іноземних гостей на зустріч також запросили представників бізнесу області, задля можливості безпосередньо обговорити перспективні напрямки співпраці.

Довідково, «IPSUN GROUP» представлена 10-ма компаніями в різних країнах світу, зокрема, у Литві, Польщі, Туреччині, Нідерландах. Також має налагоджені регулярні прямі постачання продукції із країн Європи, Азії, Південної Америки та Африки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі при вході у ...
Наступна новина: Чернівці: На об’єкти ...

КОМЕНТАРІ