Степан Барна: Тернопільщина зайняла перше місце за темпами наповнення бюджетів

Степан Барна: Тернопільщина зайняла перше місце за темпами наповнення бюджетів

26.07.17 11:57 0 533
У Тернопільській області доходи місцевих бюджетів у розрізі загального фонду за січень-червень 2017-го порівняно з аналогічним періодом 2016 року зросли на 146,9%. А це означає, що в бюджетах громад з'явилися додаткові кошти, за рахунок яких можна робити нові вікна, перекривати дахи, робити дорогу. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час програми «Акценти тижня», що виходить щочетверга на телеканалі «ТТБ» о 18.30.

«Це свідчить про позитивну динаміку і, зокрема, підтверджує те, що Тернопільська область зайняла перше місце за темпами наповнення бюджетів. Тепер і голова громади, і люди, які там проживають, мають самі визначатися щодо ефективності цих коштів, щодо системи прозорості їх використання, а також щодо залучення відповідальних підрядників, котрі будуть виконувати ті чи інші роботи, що дасть, таким чином, можливість зекономити суттєву частку коштів», – зазначив Степан Барна.

Водночас, він констатував, що за результатами першого кварталу, середня заробітна плата в Тернопільській області тепер складає 5 349 грн., у січні 2017-го вона становила 4 641 грн.

«Ці показники є результатом легалізації заробітних плат, а також процесом, який дозволяє наповнювати місцеві бюджети. І перш за все це відбувається завдяки ініціативам Президента України в питаннях децентралізації. Адже 60% ПДФО отримує безпосередньо громада, і це реальний ресурс, котрий дозволяє, власне, самостійно вирішувати побутові питання на місцях», – підкреслив Степан Барна.

За даними Мінрегіону, темпи росту фактичних надходжень загального фонду за січень-червень 2017 року до січня-червня 2016 року виглядають наступним чином:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На об’єкти ...
Наступна новина: Що таке гвинтові сваї?

КОМЕНТАРІ