До 1 вересня на Житомирщині мають бути утворені госпітальні ради

До 1 вересня на Житомирщині мають бути утворені госпітальні ради

28.07.17 08:02 0 513
В державі відбувається реформування галузі охорони здоров'я. Розпорядженням Кабінету Міністрів України на території Житомирської області сформовані чотири госпітальні округи. Після створення госпітальних округів стоїть питання створення госпітальних рад, які в подальшому мають провести розробку багаторічних планів розвитку госпітальних округів. До 1 вересня на Житомирщині будуть сформовані госпітальні ради.

Про це говорили 26 липня, на нараді з головами райдержадміністрацій, міськими головами та головами ОТГ під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Гундича.

«Практично в кожному госпітальному окрузі є 2/3 делегатів від тих, які повинні бути за квотою. На сьогоднішній день вже можна починати роботу по установчих засіданнях госпітальних рад для початку їх роботи», – поінформував начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Суслик.

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич встановив дедлайн – до 1 вересня мають бути сформовані госпітальні ради у повному складі.

«Я надам відповідне доручення виконкомам 4 міст, аби прискорити процес формування госпітальних рад. А до 1 вересня я хотів би по всім госпітальним округам мати госпітальні ради. Реформа буде іти і ніхто нікого чекати не буде», – звернувся до присутніх Ігор Гундич.

Довідково. Госпітальна рада – це дорадчий орган. Створюється для визначення пріоритетних завдань, визначення проблемних питань, координації дій щодо реалізації на госпітальному окрузі державної політики в сфері охорони здоров'я, а також для реалізації функціонування медичної допомоги на госпітальному окрузі.

Всі рішення госпітальних рад затверджуються сесіями відповідних територіальних громад.

Членами госпітальної ради є представники міст обласного значення, районів, ОТГ, делеговані для роботи у складі госпітальної ради рішенням відповідних місцевих рад пропорційно до чисельності населення.

У повноваження госпітальної ради входить:

* пропозиції щодо перерозподілення трансфертів між бюджетними учасниками госпітального округу для фінансування програм медицини на первинному і вторинному рівнях;

* плани розвитку госпітального округу;

* реорганізація, перепрофілювання, оптимізація закладів охорони здоров'я, які надають первинну і вторинну медичну допомогу на госпітальному окрузі;

* визначення перспективних планів розвитку закладів охорони здоров'я в межах госпітального округу;

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ