Питна столова вода: класифікація та особливості вибору

Питна столова вода: класифікація та особливості вибору

28.07.17 22:09 0 1134

Сьогодні на ринку представлено широке розмаїття різних видів питної води. При цьому вони відрізняються не тільки за смаком, але і своїми якісними характеристиками, складом, ступенем мінералізації та іншими показниками. Як зробити цей непростий вибір, і якому варіанту віддати перевагу? Щоб відповісти на це питання, для початку необхідно зрозуміти, як вибрати якісний продукт і з'ясувати, що собою представляє кожен окремий його вид. І розповість нам про це співробітник "ЧИСТО ВОДА": http://kievvoda.com.ua/, в якій безпосередньо можна замовити воду в Києві.

Питна столова вода: шлях з природних джерел до столу

Вода видобувається з самих різних джерел - свердловини, джерела, міської водопровідної системи. У складі рідини, взятої з поверхні землі, присутня менша кількість солей, але більше органічних сполук. Вода, що отримується з надр землі, може містити в собі занадто велику кількість металів. У будь-якому випадку перед тим, як потрапити на прилавки магазинів, продукт проходить ретельну фільтрацію, в процесі якої нейтралізуються шкідливі мікроби і мікроелементи. У ряді випадків продукт також знезаражують із застосуванням таких речовин, як срібло, озон, хлор або навіть з використанням ультрафіолетового випромінювання.

Як вибрати якісну воду?

При покупці бутильованої води слід звернути увагу на її колір і перевірити наявність осаду на дні пляшки. Каламутність може свідчити про присутність в складі великої кількості мікроорганізмів, які, найімовірніше, з'явилися в результаті впливу світла і температурних перепадів.

Питна столова вода розливається по пляшки з етикетками, на яких виробник надає додаткову інформацію про свій продукт. Так, на якісному товарі повинні бути присутні наступні відомості:

  • газована вода чи ні;
  • столова, лікувально-столова або лікувальна вода;
  • група за основними солям.

Крім того, якість води безпосередньо залежить від матеріалу, використаного для виготовлення бутля. Полікарбонат являє собою міцний надійний матеріал, який здатний зберігати корисні властивості вмісту в пляшці протягом року. Поліетиленова тара, в свою чергу, не призначена для тривалого зберігання напоїв, особливо в жаркому приміщенні або на відкритому сонці.

Класифікація

В даний час експерти виділяють три основних види:

  1. Питна вода, що пройшла багаторівневу систему фільтрації. В результаті жорсткого очищення і штучної мінералізації продукт стає абсолютно безпечним, але втрачає велику частину своїх корисних властивостей - вода перестає бути «живою»;
  2. Природна питна вода. Вона добувається з артезіанських свердловин і не піддається жорсткому хімічному очищенню. Виробники застосовують щадну фільтрацію, яка дозволяє зберегти природний склад мінеральних солей;
  3. Мінеральна природна столова вода. Вона являє собою напій, склад якого дбайливо зберігається від моменту видобутку до розливу по тарам. А значить, вона зберігає всі свої унікальні лікувальні властивості. Це прекрасний вибір для щоденного вживання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Clobbi - управління ...
Наступна новина: Качественный ...

КОМЕНТАРІ