Завдяки прокуратурі в центрі Рівного звільнено самовільно зайняту земельну ділянку вартістю понад півмільйона гривень

Завдяки прокуратурі в центрі Рівного звільнено самовільно зайняту земельну ділянку вартістю понад півмільйона гривень

29.07.17 12:27 0 550
За позовом Рівненської місцевої прокуратури господарський суд Рівненської області зобов`язав фірму-забудовника звільнити самовільно зайняту земельну ділянку вартістю 554 тис грн на вул.Соборній в м.Рівне.

Встановлено, що приватна структура організувала будівництво багатоквартирного будинку в центрі міста на території наданої їй земельної ділянки. Однак в результаті будівництва директор фірми самовільно зайняв суміжні 0,07 га землі, які перебувають в постійному користуванні державного комунального підприємства «Міське об'єднання парків культури та відпочинку в м.Рівне», вимостивши на захопленій території бруківку.

З огляду на виявлені порушення, Рівненська місцева прокуратура заявила в інтересах держави до суду позов з вимогою звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та привести її в попередній стан шляхом демонтажу плитки та очищення від сипучих будматеріалів, який задоволено у повному обсязі.

Крім того, за самовільне зайняття земельної ділянки директор будівельної фірми поніс адміністративне покарання за ст. 53-1 КУпАП та у добровільному порядку сплатив штраф.

Таким чином, за втручання прокуратури громаді м.Рівне повернуто земельну ділянку площею 0,07 га вартістю 554 тис грн.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Володимирі-Волинському ...

КОМЕНТАРІ