У Рівненській області найближчі 5 років проведе у тюрмі житель Рокитнівського району,який викрадав транспортні засоби

У Рівненській області найближчі 5 років проведе у тюрмі житель Рокитнівського району,який викрадав транспортні засоби

29.07.17 12:10 0 458
Рокитнівським районним судом Рівненської області до 5 років позбавлення волі засуджено 25-річного жителя с. Старе Село, який обґрунтовано обвинувачувався прокуратурою у вчиненні ряду незаконних заволодінь транспортними засобами та ухилився від виконання правил адміністративного нагляду, встановлених рішенням цього ж суду.

Доведено, що молодий чоловік в період з травня по серпень 2016 року у нічну пору доби таємно викрав у свого односельця три мотоцикли різних марок, спричинивши останньому збитки на загальну суму понад 71 тис грн. Транспортними засобами правопорушник розпорядився на власний розсуд, реалізувавши їх за цінами, набагато нижчими від ринкових.

– За вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно), судом обвинуваченому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, - повідомив державний обвинувач, начальник Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Тарас Куліш. – Викрадені транспортні засоби розшукано і повернуто законному власнику.

Окрім того, вказаним вироком суду обвинуваченого також засуджено до 3 місяців арешту за ст. 395 КК України за самовільне залишення місця проживання з метою ухилення від адміністративного нагляду, а також за неприбуття без поважних причин у визначений строк до Рокитнівського відділення поліції.

Водночас вказане покарання відповідно до вимог ч. 1 ст. 70 КК України повністю поглинуто більш суворим покаранням у вигляді позбавлення волі.

На даний час обвинувальний вирок суду не набрав законної сили та учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури

Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Громадське ...
Наступна новина: Житомирщина: 200 дітей ...

КОМЕНТАРІ