На координаційній нараді у прокуратурі Рівненської області керівники правоохоронних органів обговорили шляхи забезпечення правопорядку

На координаційній нараді у прокуратурі Рівненської області керівники правоохоронних органів обговорили шляхи забезпечення правопорядку

29.07.17 12:41 0 593
У прокуратурі Рівненської області 27.07.2017 відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан запобігання і протидії злочинності та корупції в регіоні за підсумками роботи у 1 півріччі 2017 року.

В заході взяли участь заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко, виконувач обов'язків військового прокурора Рівненського гарнізону Західного регіону України Сергій Кріпак, керівники Головного управління Національної поліції в Рівненській області Валерій Самчук, управління Служби безпеки України в Рівненській області Василь Бедрій, Рівненської митниці Державної фіскальної служби України Андрій Чеборай, виконувач обов'язків начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області Анатолій Клячук, начальники відділу внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області Тарас Цибулін, управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ НП України В'ячеслав Єфтеній, управління патрульної поліції в м.Рівне Департаменту патрульної поліції Сергій Мерчук, Поліського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції НП України Олег Лепеха, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України Валерій Курніков, управління ДПСУ у Рівненській області – Голова ліквідаційної комісії Олександр Адамець, виконувач обов'язків начальника Рівненського управління внутрішньої безпеки ДВБ НП України Валерій Ясковець, а також працівники регіональної, місцевих прокуратур, обласних та міжрегіональних управлінь правоохоронних органів.

Відкриваючи нараду, її головуючий – прокурор Рівненської області Богдан Подубинський зазначив, що правоохоронні органи регіону доклали зусиль для адекватного реагування на криміногенну обстановку на території області з притаманними їй проблемами. Завдяки тісній співпраці усіх правоохоронців та громадськості не допущено росту злочинності та досягнуто значно нижчого рівня ніж по державі кримінальних правопорушень на 10 тис населення (в області – 59,7; по державі - 74,6).

Упродовж півріччя значно менше вчинено особливо тяжких та тяжких злочинів, проти життя та здоров'я особи, безпеки руху та експлуатації транспорту, власності, а також вимагань, розбоїв, хуліганств та незаконного заволодіння транспортними засобами.

З початку року знешкоджено на території регіону 6 організованих злочинних груп, до суду скеровано обвинувальні акти у 12 кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у бюджетній системі, 19 – у сфері службової діяльності, 14 – щодо незаконних оборудок у лісовій сфері, 21 – про корупційні правопорушення. Постійно тривала і надалі є важливою робота з попередження, виявлення та припинення незаконних операцій з бурштином, землею, порушень, пов'язаних із сепаратизмом, у сфері оподаткування.

Водночас, як відзначено учасниками наради, поряд із здобутками, існують і окремі прорахунки в організації діяльності правоохоронних органів, які потребують невідкладної реакції та вжиття заходів аби ліквідувати підґрунтя для негативних тенденцій у загальній структурі злочинності.

Особливо закцентовано увагу присутніх на суттєвий ріст умисних вбивств, підліткової злочинності, правопорушень проти довкілля, злочинів, вчинених у стані алкогольного сп'яніння, групою осіб та особами, які вже вчиняли правопорушення.

Вкрай неналежним, на переконання керівника регіональної прокуратури, є стан розкриття злочинів.

- Не погоджусь із такою ситуацією, коли майже дві третини кримінальних правопорушень залишилися нерозкритими, а злочинці – не зазнали покарання. Системні підпали автомобілів викликають негативний резонанс у суспільстві, а кволе розкриття таких злочинів нівелює окремі здобутки правоохоронців, - зауважив Богдан Подубинський та зажадав від усіх правоохоронних органів невідкладного реагування на цю проблему. - Вимагаю реального результату, насамперед очікую ефективної роботи на цьому напрямі процесуальних керівників прокуратури, а так само й оперативних та слідчих підрозділів правоохоронних органів.

Турбує й те, що боротьба з лісопорушеннями звелася до викриття лісорубів, і лише двох працівників лісгоспів притягнуто до відповідальності. Потребує активізації робота щодо виявлення злочинів, пов'язаних зі збутом наркотиків, хабарництва в органах влади, медичних та навчальних закладах, а також протидії організованій злочинності у пріоритетних сферах: бюджету, землі, оподаткування, банківській.

Обговорено також проблему протистояння між громадами області у зв'язку із процесом, пов'язаним з їх об'єднанням.

Із детальним аналізом стану законності та пропозиціями щодо шляхів підвищення ефективності на відповідних напрямах, виступив заступник прокурора області Мирослав Пацкан.

Через допущенні прорахунки в організації роботи заслухано пояснення керівників місцевих прокуратур, територіальних відділів цих прокуратур, працівників поліції, Служби безпеки, Державної фіскальної служби.

Своє бачення у взаємодії та вирішенні піднятих проблемних питань висловили усі керівники силових відомств, Рівненської обласної державної адміністрації. За результатами наради розроблено комплекс узгоджених заходів, які сприятимуть підвищенню ефективності боротьби зі злочинністю та її профілактики на території регіону.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінниччині перед судом ...

КОМЕНТАРІ